המדריך השלם לפרסום בפייסבוק

1. למה אני מתכוון כשאני מדבר על פרסום בפייסבוק ולמה בכלל כדאי לך

גם אם העסק שלך נמצא במקום מדהים וגם אם בקושי התחלת לפרסם את המוצר או השירות שלך, פרסום בפייסבוק הוא אחת הדרכים הטובות ביותר למצוא בדיוק את האנשים הנכונים שמעוניינים במוצר שלך ולהציג אותו בפניהם בצורה זולה ואפקטיבית.

נכון לרגע זה, פלטפורמת הפרסום של פייסבוק שולטת בלב ובארנק של יותר ויותר משווקים באופן חסר תקדים. למעשה, כמעט כל חברה משקיעה סכומים עצומים בפרסום הזה מכיוון שהוא מכיל בתוכו אפשרויות טכנולוגיות מדהימות, ללא שום צורך בידע טכני מתקדם או מעמיק ובנוסף מספק תוצאות מדידות ופשוטות.

בפועל, על ידי תקציב של עשרות שקלים ביום אפשרי עבורך להתחיל לעבוד עם הפרסום בפייסבוק ולהגיע לתוצאות מעולות. אז בואו נתחיל 🙂

שימו לב: מומלץ לצפות ולעבוד עם מדריך זה דרך מחשב ולא נייד!

2. איך יכול להיות שזה כזה פשוט

אז כמובן שכדי להגיע לתוצאות מרשימות יש צורך בידע על הצורה שבה מערכת הפרסום של פייסבוק עובדת.

בנוסף, צריך לקחת קצת זמן כדי להתנסות ולהיות מוכנים להשקיע מאות ואפילו כמה אלפי שקלים כדי להשיג תוצאות משמעותיות. הרבה מהתהליכים בפרסום דיגיטלי כוללים ללמוד מהמשוב שהפרסום שלנו נותן לנו ולכן כדאי לוודא שיש לנו זמן, לפחות בתחילה, לבדוק את מצב הפרסומות שלנו באופן יומי.

הקטע המדהים הוא שהמערכת של פייסבוק בנויה בצורה פשוטה ונעימה לעבודה עד כדי כך שכל אחד יכול להתנסות קצת, להבין בדיוק איך זה עובד ומה צריך לעשות כדי להתחיל. חשוב להבין שהאינטרס של חברת פייסבוק זהה לאינטרס שלנו בעניין הזה. המטרה שלהם היא ליצור עבורנו מערכת אפקטיבית וקלה לשימוש על מנת שנבחר לפרסם אצלם ונמשיך להשקיע בהם כסף.

חשוב לציין, כל מה שאני כותב פה משמש אותי בעבודתי היומיומית בשיווק של מגוון עסקים שונים ובנוסף משיג תוצאות נפלאות עבור מאות התלמידים שלי.

הערה לפני שמתחילים: מערכת הפרסום של פייסבוק נמצאת בהתפתחות בלתי פוסקת. מה שאומר שיכול להיות שדברים השתנו מאז שעדכנתי והעליתי את המדריך הזה. לכן, אם מצאת שמשהו השתנה קצת, זה הגיוני ולא להבהל. בסך הכל זה אמור בגדול לעבוד באותה הצורה. בנוסף ניתן לעדכן אותי במייל hello@orsoffer.com ואשמח לתקן ולעדכן כל דבר שהשתנה או אפילו טעויות כתיב ותחביר שמצאת.

המון בהצלחה לך ופה איתך, אור

אה ואגב… אם הגעת לפה ועדיין לא סימנת לייק לעמוד החדש שלי כדאי לדעת שאני הולך להעלות לשם עוד המון תכנים:

3. אז מאיפה מתחילים לפרסם בפייסבוק

דבר ראשון, כאשר אנו עובדים על פרסום בפייסבוק חובה לעבוד ממחשב. אם ברצונך בכל זאת לעבוד מהטלפון הנייד חשוב לדעת שחלק משמעותי מהאופציות שבמדריך הזה לא יהיו זמינות עבורך. בנוסף, חלק גדול מצילומי המסך שאצרף לא יראו עבורך באותה הצורה. אז פשוט לעבור למחשב.

עוד ראוי לציין שאם אין לך דף עסקי נצטרך ליצור אחד כזה. פרופיל אישי לא יספיק פה שכן כל פרסומת וקמפיין שנכין משוייכים לדף מסויים. נרחיב על כך לאחר מכן אבל אם צריך כדאי לקחת חצי שעה לפתוח דף, לשים בו תמונת פרופיל, קאבר ולאחר מכן לחזור לכאן. אני מניח שרב מי שנמצא פה כבר עשה זאת מזמן.

מנהל המודעות – Ads Manager

כל פרופיל בפייסבוק יכול לגשת למנהל המודעות האישי שלו. 

כדי להיכנס למנהל המודעות האישי שלך בפייסבוק, יש ללחוץ על החץ הקטן בצד ימין של הסרגל העליון במסך שלך, לאחר מכן יש לבחור באופציה Mannage ads או בעברית נהל מודעות. בנוסף ראוי לציין, במידה ולא נכנסת לשם מעולם יהיה כתוב משהו אחר כמו למשל "צור מודעות" או "פרסם בפייסבוק". בכל מקרה זה מוביל לאותו מקום רק עם עוד כמה שלבים בדרך.

מסך מנהל המודעות

מנהל המודעות הוא המקום שדרכו אנו יוצרים, שולטים ובודקים את כל מה שקורה בפרסומים שלנו. יש פה הרבה מה לדעת אבל כרגע הרבה מהדברים לא חשובים לך ואנחנו נראה איך מהר מאד אנחנו יודעים בדיוק מה הולך פה ומסתדרים בקלות, אז אין מה לדאוג.

הנה רשימה של חלק מהאופציות שיש לנו במסך הניהול:

  1. יצירת קמפיינים.
  2. כיבוי, הפעלה, עריכה ושכפול קמפיינים.
  3. הצגת וניתוח נתונים על פי תקופות זמן שאנו בוחרים.
  4. גרפים, סטטיסטיקות ועוד.

אני מציע לך ללכת ממש עכשיו למנהל המודעות שלך ולראות איך זה נראה אצלך. בכוונה חילקתי את התמונה לאזורים כדי להראות כמה שכל הטקסטים הקטנים והמבלבלים בו הם למעשה מספר קטן של אזורים כלליים וקלים לשימוש והבנה.

בנוסף, כך זה נראה כאשר אנו פותחים את סרגל הכלים בלחיצה למעלה בצד ימין. יש פה הרבה כלים חשובים שנגיע לרבים מהם לאט לאט במדריך זה, כרגע כפי שאפשר לראות על ידי הטקסט המודגש, אנחנו נמצאים במסך מנהל המודעות:

4. איך עובד הפרסום בפייסבוק

בפייסבוק, אנו קונים שטחיי פרסום (לא קליקים כמו בפרסום בגוגל למשל) במגוון מיקומים. בין המיקומים אפשר למצוא את פייסבוק עצמה, את אינסטגרם, רשת השותפים של פייסבוק ועוד.

פרסום בפייסבוק מחולק ל-3 חלקים שונים שעלינו להכין כל אחד מהם על מנת לפרסם. החלקים הם: קמפיין (Campaign), סדרת מודעות (Ad set) וכמובן המודעה עצמה (Ad).

בשלב הראשון חשוב להבין את ההיגיון והצורה שבה הפרסומות שלנו עובדות.

א. הקמפיין שלנו – Campaign

ברמת הקמפיין נקבע את סוג הפרסום שלנו ואת המטרה שלו. ניתן לקבוע מגוון רחב של מטרות וחשוב לדעת בדיוק מה חשוב לנו להשיג כתוצאה מהפרסום על לעשות עבודה נכונה. המטרות מחולקות לאפשרויות שונות והגדרה נכונה היא הבסיס לקמפיין מוצלח ויעיל.

ב. סדרת המודעות שלנו – Ad set

ברמה הזו נקבע כמה דברים קריטיים לגבי המודעות שלנו. כאן אנחנו מודיעים לפייסבוק מי אנחנו רוצים שיראה את המודעה שלנו (מי הקהל שלנו למעשה), כמה אנחנו רוצים לשלם על הפרסומות ומהם מיקומי הפרסום בהם אנו רוצים להופיע.

אפשרויות בחירת הקהל של פייסבוק הן מרשימות ביותר כפי שנגלה בקרוב ודרך סדרת המודעות אפשר להגיע לדיוק חסר תקדים שהופך את הפרסום בפייסבוק לכל כך אפקטיבי עבורנו.

ג. המודעה שלנו – Ad

ברמה הזו נקבע בדיוק מה הלקוח הפוטנציאלי שלנו יראה בפייסבוק שלו. מה יהיה כתוב שם, לאיזה קישור לאתר חיצוני נוביל אותו אם נרצה, האם נרצה לשים תמונה, וידאו, מצגת או כל אפשרות אחרת שנחפוץ בה.

הנה תרשים שיפשט עבורך את הצורה בה הפרסום בפייסבוק עובד:

5. קמפיינים

אני מקווה שהצלחנו כבר להקטין טיפה את השד. עוד לא התחלנו וכבר ידוע לך בדיוק איך הפרסום עובד ומהו מבנה תקין של קמפיין 🙂

עכשיו נלמד על הכנת הקמפיין שלנו ועל האופציות שקיימות בפייסבוק. אנחנו הולכים להציג בקצרה את כל האופציות, אבל לא צריך להיבהל, בסופו של דבר כנראה שיהיו רק 1-3 דברים רלוונטיים עבורך כאן ואנחנו נמצא אותם ביחד בקלות.

כהתחלה, כדי ליצור קמפיין חדש נקליק על הכפתור "Create Campaign" שנמצא בצד שמאל מעל הסטטיסטיקות שבדף. כך זה נראה:

לאחר מכן נגיע למסך שנראה כך:

כל קמפיין מייצג מטרה אחרת. שימו לב, אמנם אפשר להגדיר כמעט כל קהל וכל מודעה בכל סוגי הקמפיינים. אם כך, מה זה משנה איזה סוג קמפיין נבחר?

התשובה היא שעל ניהולו של כל קמפיין מפקח אלגוריתם חכם שמבצע אופטימיזציה על פי מאות פרמטרים שונים ודואג שנקבל מקסימום תוצאות על פי סוג הקמפיין שבחרנו. במילים אחרות זה אומר שאם משהו ספציפי חשוב לך יותר מאחר, למשל כניסות לאתר יותר חשוב לך כרגע מלייקים ושיתופים נוכל לבחור קמפיין שיפעל באופן האופטימלי כדי להשיג את מה שאנחנו רוצים.

אז מהי המשמעות של סוגי הקמפיינים (לא לפי הסדר בכוונה):

1. קמפיין תנועה

קמפיין שמטרתו השגת כמה שיותר לחיצות על קישור מסויים ליעד. זאת אומרת שאם המטרה שלנו היא להכניס כמה שיותר גולשים לאתר, לעמוד נחיתה או לכל נכס אחר הקמפיין הזה יוכל להשיג עבורינו ככל הנראה את התוצאה הטובה ביותר. זהו גם קמפיין מצויין למתחילים שאינם בטוחים מהו ההבדל בין סוגי הקמפיינים ורוצים לייצר לידים (מתעניינים) באתר או בדף נחיתה בפשטות מבלי להבין חומר מתקדם.

2. קמפיין מעורבות

קמפיין זה ינסה לייצר עבורינו כמה שיותר מעורבות על המודעה שלנו בתוך פייסבוק עצמה. זאת אומרת לייקים, תגובות, שיתופים, צפיות בסרטון וכו'. הקמפיין הזה מצויין על מנת לייצר הוכחה חברתית למשל בקשר למוצר ספציפי או לייצר שיח וויראליות בקהל שלנו. זה קורה מכיוון שמעורבות על פוסט מסויים מגדילה את החשיפה האורגנית שלו (הויראליות).

3. קמפיין צפיות בסרטון

קמפיין זה יעשה הכל על מנת להשיג לך כמה שיותר צפיות בסרטון מסויים. אני משתמש בקמפיין זה בעיקר על מנת לצבוע קהל למטרות רימרקטינג באופן עתידי, נדבר על כך בחומרים יותר מתקדמים.

4. קמפיין יצירת לידים

סוג הקמפיין הזה חולל מהפכה בעולם השיווק והפרסום בפייסבוק שכן בעזרתו אין צורך לעבוד עם דפי נחיתה ואתרים חיצוניים, אפשר לקבל מתעניינים במוצר או בשירות שלך ישירות דרך פייסבוק. בנוסף, המתעניינים גם אינם צריכים למלא את פרטיהם אלא פייסבוק עושה זאת עבורם והם רק מקליקים על שליחה. משמעות הדבר היא שהקמפיין הזה הוא הדרך הקלה והפשוטה ביותר עבור עסקים רבים לייצר כמויות גדולות של לידים. החסרון מגיע באיכות הלידים הרבה פעמים וצריך לזכור שהמטרה הסופית היא רכישה ולא טלפון של מתעניין אבל בכל זאת זהו קמפיין מאד מעניין שנרחיב עליו בהמשך.

הערה: אלו היו סוגי הקמפיינים המומלצים למתחילים על פי נסיוני!

5. קמפיין הודעות

מאפשר לאנשים לשלוח לך הודעות ולהתחיל שיחה עם העמוד העסקי שלך. ניתן גם לחבר Chat Bots אבל זה כבר נושא אחר לגמרי. שימושי מאד במקרים מסויימים.

6. קמפיין תפוצה

קמפיין שהמטרה שלו היא להגיע לכמה שיותר אנשים בתוך הקהל שהגדרת. מה שבאמת מיוחד בקמפיין זה היא האפשרות הבלעדית שקיימת בו לקבוע את מידת התדירות בה הקהל יוכל לקבל ממך מודעות. למשל להגביל שאף אחד בקהל שלך לא יראה את המודעה יותר מפעם אחת בחודש. יכולת מצוינת למטרות מסוימות.

7. הגברת מודעות למותג

הגברת המודעות למותג שלך וניסיון לגרום לאנשים לא רק להיחשף אליו אלא גם לזכור אותו לעתיד.

8. התקנות אפליקציה

לעודד אנשים להתקין את האפליקציה שלך. אני מניח שכמעט אף אחד שקורא את המדריך הזה אינו מקדם אפליקציה כרגע.

הערה: שלושת הקמפיינים הבאים הינם יותר מתקדמים

9. קמפיין המרות

קמפיין שמטרתו לעודד את הקהל שלך לבצע פעולה מסוימת בתוך האתר או דף הנחיתה שלך. למשל רכישה, השארת ליד, קליק על כפתור פנימי ועוד. בגדול מדובר באחד הקמפיינים המעניינים והמדויקים ביותר למגוון רחב של עסקים. כדי להשתמש בו צריך להכיר אותו וגם לדעת איך לעבוד עם הפיקסל של פייסבוק ולהגדיר המרות. נגיע לזה יחסית בסוף המדריך אבל ישנה סבירות גדולה שזהו סוג הקמפיין המתאים לך ביותר. הבהרה: למרות יתרונותיו קמפיין זה לא יעבוד לך טוב (אם בכלל) אם אין לך ידע על הפייסבוק פיקסל ועל מעקב המרות.

10. מכירות מקטלוג מוצרים

קמפיין זה משמש להצגת מוצרים אוטומטיים מחנות לקהל שלך. האפשרות המעניינת פה היא לייצר קמפיין של רימרקטינג דינמי עבור חנויות. בעברית פשוטה זה אומר שאם מישהו היה בחנות שלך, הסתכל על מוצר אבל לא קנה אותו למשל, הוא יראה לאחר מכן פרסומת בפייסבוק שתרדוף אחריו עם אותו המוצר הספציפי כולל תמונה שלו, פרטים עליו וקישור ישיר לרכישתו. על ידי צורה זו אפשר להגדיל את המכירות באופן משמעותי בחנויות אינטרנטיות.

11. ביקורים בחנות

לגרום לאנשים לבקר חנות פיזית על ידי מעקב בעזרת GPS. לא נרחיב על קמפיין זה במדריך וניתן לקרוא עליו עוד במקור הרשמי של פייסבוק 

בסופו של דבר

ניתן לכתוב מאמרים שלמים על כל אחד מסוגי הקמפיינים ולמה הם טובים. כרגע בדוגמה הראשונה נרחיב ונראה על סוג הקמפיין תנועה. קמפיין שעובד מצויין אם יש לך דף נחיתה או אתר שדרכו אנשים משאירים לך לידים או מכירות. בהמשך אתן הסברים לגבי כמה מסוגי הקמפיינים החשובים האחרים.

חשוב לציין, את כל הקמפיינים יוצרים בצורה דומה מאד ואחרי שנדע להכין אחד טוב נוכל עם קצת כיוון ומידע נוסף להכין את האחרים (מלבד המתקדמים שצריכים ידע נוסף).

עוד נקודה שראוי לציין היא שהקמפיינים שאנו עומדים ליצור לא יופיעו בתור פוסטים בדף העסקי אלא אם כן נפרסם אותם שם. מדובר על מודעות שיוצגו אך ורק לקהל היעד. כן נראה אחר כך איך אפשר לקחת קמפיין מעורבות למשל, ליצור אותו ובעזרתו לבחור מודעה שכבר קיימת בעמוד במקום ליצור אחת חדשה.

הערה אחרונה לפרק זה היא שכמו שאולי שמת לב, ניתן גם לקדם פוסטים ישירות מהעמוד בעזרת כפתורי קידום פוסט או באנגלית Boost Post. מדובר בשיטות לפשט את תהליך יצירת הקמפיינים עבור מתחילים. הרמה האפשרית בעבודה עם הכפתורים האלו היא נמוכה וחסרות שם אפשרויות רבות. לכן, באופן אבסורדי, דווקא מתקדמים ומומחים יכולים לעבוד עם הכפתורים האלו בלי ליצור נזק ולעומתם למתחילים כדאי לעבוד בלעדית עם מנהל המודעות שעליו נכתב המדריך הזה.

אז בואו נבחר את סוג הקמפיין שלנו ונעבור לשלב הבא!

אז בחרנו בקמפיין תנועה, נתנו לו שם כלשהו שיעזור לנו לזכור איזה מוצר או שירות אנו מקדמים דרכו ולחצנו על המשך. אין מה לדאוג, השם הזה הוא פנימי ורק אנחנו רואים אותו.

6. סדרת המודעות

לאחר שבחרנו את סוג הקמפיין שלנו, הגיע הזמן לבחור מה בדיוק נעשה איתו. הנה הדברים שבעצם נקבע בשלב הזה:

  • מי הקהל שייחשף לפרסום שלנו (גאוגרפיה, דמוגרפיה, תחומי עניין, חיבורים וכו').
  • סוג המכשיר בו נפרסם (ניידים, מחשבים או שניהם) ומיקומי הפרסום שלנו (אינסטגרם הוא מיקום פרסום שנקבע דרך קמפיין פייסבוק לדוגמה).
  • כמה נשלם על הפרסומות שלנו לתקופה או ליום.
  • עוד כמה הגדרות שנעבור עליהן בזריזות.

חשוב לשים לב: בסוגי קמפיין שונים עלולים להיות אופציות מעט שונות בשלב הזה. אנחנו הולכים להתמקד בסוג קמפיין תנועה למען הדוגמה, אך אותם העקרונות זהים לחלוטין לכל סוגי הקמפיינים.

אצרף תמונה שתעשה לך סדר בראש לגבי האפשרויות במסך סדרת המודעות, נתראה אחרי התמונה כי זה קצת ארוך:

אז איך יוצרים סדרת מודעות על פי סדר ההופעה של האפשרויות

השם של סדרת המודעות – מדובר בשם פנימי עבור המפרסם ולא משהו שהלקוח חשוף אליו. הרעיון הוא לתת שם שיעזור לך להבין מה עשית בסדרה כדי שבקמפיינים בהם יש מספר סדרות מודעות יהיה אפשרי עבורך להבדיל ביניהם בקלות. עבור ההתחלה, זה לא כזה משנה.

תנועה – באפשרות זו נבחר את יעד הפרסום אליו אנשים יגיעו כאשר הם מקליקים על המודעה שלנו. בגדול לצורך הדוגמה אנחנו יוצרים קמפיין תנועה ששולח אנשים לאתר שלנו למשל אז נשאיר את זה על אתר. בנוסף, גם אם היינו שולחים אנשים לדף נחיתה היינו משאירים אתר שכן פייסבוק אינו מבדיל בין אתר לדף נחיתה, עבור המערכת זהו דף אינטרנט עם כתובת וזה הכל.

הצעה – סוג מודעה שמאפשרת לאנשים לשמור את ההצעה שלנו ואף לקבל תזכורת, יכול להיות שאפילו למייל שלהם. בגדול לא חויתי הצלחות גדולות עם סוג פרסום זה ובטח שבתור התחלה אני לא ממליץ להפעיל אותו. שימו לב שעד שלב זה לא נגענו בכלום, קלי קלות 🙂

קהל: צור חדש או השתמש בקהל שמור – פה נבחר אם ברצוננו להגדיר קהל מחדש או להשתמש בקהל שכבר הגדרנו מראש או בעבר. יותר למטה נראה איך שומרים כדי שבפעם הבאה נוכל להשתמש באפשרות זו אם נרצה. כרגע לצורך העניין אנחנו יוצרים קהל חדש ומשאירים את הסימון על צור חדש.

קהלים מותאמים אישית – במידה והכנו קהלים מותאמים אישית כמו למשל קהל על פי מעורבות בפייסבוק, על פי תנועה באתר, קהל שנוצר מקובץ מסויים או קהלים דומים נוכל לבחור להשתמש בהם כאן. נרחיב על כך יותר מאוחר במדריך וכרגע אין לנו קהל כזה. שימו לב שניתן גם להוסיף קהל וגם להקליק על "לא כולל" כדי להחריג קהל מסויים שיצרנו אם אנחנו דווקא לא רוצים לפרסם לו.

מיקומים – ניתן להוסיף ולהחריג מיקומים גאוגרפיים לפרסום שלנו. שימו לב שבעזרת הכפתור האפור שלמעלה ניתן גם לקבוע אם נרצה לפרסם למי שגר במיקום שסימנו או כל אפשרות אחרת.

גילאים – נקבע את גילאי הקהל שיקבל את המודעות שלנו.

מין – די מסביר את עצמו

שפות – ניתן להשאיר ריק, אני בכל זאת ממלא עברית, אנגלית ואפשר גם רוסית כי אנחנו בישראל 🙂

פילוח מפורט (תחומי עניין) – מיקוד הקהל הוא כנראה הפלא הטכנולוגי הגדול ביותר שפייסבוק יצרו, פלא שהופך את פלטפורמת הפרסום שלהם ליעילה כל כך. נעשה סקירה קצרה על האפשרויות שקיימות פה.

ניתן למצוא במקום הזה כמעט כל תחום עניין אפשרי ולראות את גודל הקהל שקיים בפייסבוק שקשור אליו. אפשר למצוא דברים כמו תאריי עבודה, מצב זוגיות, השכלה, תחומי עניין, תחביבים, התנהגות וכל אופציה אחרת שעולה על הדמיון שלך. לא מזמן פייסבוק הורידה המון מאפשרויות הפילוח במקום זה כדי למנוע שימושים לרעה אבל עדיין הכל פחות או יותר קיים.

ניתן לחפש ולהוסיף תחומי עניין ולאחר שמצאת תחום עניין אחד אפשר גם להקליק על הצעות ואז לקבל עוד רעיונות דומים לתחומים קשורים וככה ללמוד להכיר מה קיים במערכת שקשור למוצר שלך מהר מאד.

בנוסף ניתן להקליק על "צמצם עוד יותר" וליצור כך קופסה חדשה של תחומי עניין אליה ניתן להכניס תחומים נוספים שאחד מהם חייב גם הוא להתקיים. זאת אומרת שאני יכול לכתוב במשבצת הראשונה "בעלי עסקים קטנים", להקליק צמצם את הקהל ובמשבצת החדשה לרשום "שיווק דיגיטלי" וכך בעצם צמצמתי את הקהל שלי אך ורק לבעלי עסקים קטנים שמתעניינים גם בשיווק דיגיטלי. ככה אפשר לצמצם קהלים גדולים ולחתוך קהל בצורה טובה.

בדיוק באותו האופן, ניתן להקליק על Exclude people על מנת להוריד אנשים לא רלוונטיים מהקהל שלנו. למשל לעשות Exclude לאנשים נשואים כאשר אנו מפרסמים שמלות כלה. מומלץ להשקיע בשלב הזה ולנסות לשחק ולמקד את הקהל שלך כמה שיותר!

הערה: הדרך שבה פייסבוק לומד תחומי עניין של אנשים עשויה להיות לא אמינה. זאת אומרת שיכול להיות שפעם לחצת על קישור מסוים או עשית לייק לאיזה עמוד על דיאטות סתם בגלל שהוא נראה יפה ועכשיו פייסבוק חושב שהנך מתעניין בדיאטות ובריאות למרות שבמציאות הנך בכלל בתת משקל. בכל זאת האלגוריתם שאחראי על האופציה הזו עושה עבודה טובה בסך הכל ומדובר בדרך עוצמתית מאד להתחיל לפרסם.

יכול להיות שאופציה יותר מתקדמת תהיה לעבוד עם קהל דומה (Lookalike), שזו אופציה שנרחיב עליה יותר מאוחר במדריך הזה ויכולה לעזור לנו להגיע לקהל מדויק להפליא ללא יותר מדי התעסקות בתחומי עניין הרבה פעמים.

הערה לסיום תחומי עניין: שימו לב שבפייסבוק משלמים כאשר המודעות מוצגות, לכן כדאי לפלח קהל מדוייק כדי לא לזרוק סתם כסף.

אגב, רואים את תיבת הסימון הקטנה ששואלת אם נרצה להרחיב את תחומי העניין? בבקשה תוודאו שהיא לא מסומנת כדי שלא תתנו אישור לפייסבוק להציג את המודעות לאנשים שלא בקהל שהגדרתם.

חיבורים – הדרך להגדיר קהל שקשור אלינו בצורה כלשהי. כך למשל אפשר לבחור לפרסם לכל אוהדי העמוד או החברים שלהם. אפשרות נחמדה מאד למקרים מסויימים רק שימו לב שכל שאר הגדרות הקהל תקפות גם הן ככה שאם מישהו עשה לי לייק לעמוד והוא טיפה יותר מבוגר ממה שהגדרתי בגילאים הוא לא יראה את הפרסום שלי.

שמור קהל זה – בקליק פה אפשר לשמור את הקהל כדי שבעתיד לא נצטרך ליצור אותו מההתחלה אם נרצה לפרסם לו שוב.

מיקומים, אוטומטיים או ערוך – במיקומים נקבע לאיזה סוג מכשיר נפרסם ובאיזה מיקום פרסום המודעות שלנו יופיעו. בהקשר זה כדאי לדעת שלפייסבוק יש אינטרס לדחוף את המודעות שלך בכל מקום גם אם זה פועל לרעתך. זוהי מלכודת משמעותית שכדאי להמנע ממנה.

בתור המלצה חד משמעית למתחילים אני ממליץ לסמן ערוך מיקומים, להשאיר את כל המכשירים אבל להעיף כל מיקום שהוא מלבד העדכונים בפייסבוק. הדבר יבטיח שהמודעות שלך יופיעו אך ורק באוסף החדשות המרכזי של פייסבוק שזה ברב המקרים המקום עם התוצאות הטובות ביותר.

בכל מקרה לא כדאי לפרסם ביותר ממיקום אחד אם אינך בקיא בפירוט וניתוח נתונים בפייסבוק שכן בצורה הזו עלול להתבזבז לך כסף רב ללא ידיעתך.

עוד הערה: מעולם לא קיבלתי תוצאות טובות במיקום הפרסום Audience Network, אשאיר מיקום פרסום זה לשיקולך.

תקציב ותזמון – ניתן לבחור תקציב יומי או תקציב כולל שמתחיל מתאריך עד תאריך מסויים. (בתקציב יומי ניתן להגדיר תאריך התחלה וסיום אבל לא חובה).

מיטוב להצגת המודעות – ניתן לבקש מהקמפיין למטב את עצמו לכמה מטרות שונות. ההגיונית ביותר להתחלה תהיה קליקים על קישור אבל אם במקרה שתלתם את הפיקסל באתר או דף הנחיתה שלכם הגיוני שתרצו למטב לצפיות בדף נחיתה. זה בעצם אומר לקמפיין בצורה מפורטת יותר מהי המטרה המדוייקת שלנו כדי שהאלגוריתם של פייסבוק יוכל לעשות את הקסם שלו ולעזור לנו לקבל כמה שיותר תוצאות במסגרת התקציב.

סכום הצעת מחיר – קובע כמה אנו רוצים לשלם על כל תוצאה, עבור מתחילים מומלץ חד משמעית להשאיר על אוטומט וזה גם המצב ברב הקמפיינים שלי נכון ליום זה.

תזמון מודעה – אפשר לקבוע למשל שהמודעות בסדרה לא ירוצו בימים או שעות מסויימות. אפשרות זו זמינה בתקציב כולל בלבד.

סוג הצגה – לא נוגעים בגדול

עברנו על הכל!

עכשיו ניתן להגדיר הכל כמיטב יכולתך. לתקציבים של עשרות שקלים ביום אני ממליץ לא לעבור את גודל הקהל של כ-60,000 איש. ניתן לראות הערכות לגבי גודל הקהל בצד שמאל בעברית או ימין באנגלית. לאחר ההגדרה נקליק על המשך כמובן ונגיע לשלב האחרון ביצירת הקמפיין שלנו.

7. מודעה

הגענו לשלב האחרון ביצירת קמפיין בפייסבוק! לא כזה נורא נכון? 🙂 עכשיו הגענו לחלק המעניין והאחרון, המודעה עצמה, הדבר שהקהל שלך יראה על המסך שלהם ולפיו יקבע אם כדאי להקליק על הפרסומת שלך או לא.

לצורך ההסבר שוב נניח שסוג הקמפיין שבחרנו הוא תנועה ולכן מה שיש לנו לעשות בשלב הזה זה:

  • לקבוע בתור איזה עמוד אנו מפרסמים וחשבון אינסטגרם במידה וזה רלונטי.
  • לקבוע את סוג המודעה: תמונה, וידאו, מצגת וכו'.
  • לקבוע את הגרפיקה עצמה: איזו תמונה או סרטון למשל.
  • לקבוע את הכתיבה השיווקית: כותרת, טקסט, תיאור ועוד.
  • לקבוע מה יקרה למי שמקליק על המודעה, במקרה זה לאיזה אתר או דף הוא יועבר.

וזה הכל פחות או יותר. לצורך הדוגמה הזו נסביר על יצירת מודעת תמונה פשוטה אבל אין שום בעיה לבחור גם סרטון למשל ולהעלות אותו מהמחשב שלנו בצורה דומה מאד. הנה תמונה של מסך הגדרת המודעה, נתראה אחריה:

איך יוצרים מודעה על פי סדר הופעת ההגדרות

שם המודעה – נותנים למודעה שם כלשהו, מדובר עדיין בשם פנימי שהלקוחות אינם חשופים אליו והוא רק בשבילך.

צור מודעה חדשה או השתמש בפוסט קיים – כרגע אנחנו יוצרים מודעה חדשה. ניתן גם לבחור פוסט קיים מהעמוד ולקדם אותו למשל אבל אפשרות זו לא תעבוד בסוגי קמפיינים מסויימים.

דף פייסבוק – ניתן לבחור בשם מי תפורסם המודעה. כרגע אנחנו בחשבון המודעות אשר מקושר לפרופיל שלך, יכול להיות שיש לך כמה דפי פייסבוק שונים. כאן ניתן לבחור בשם מה אנחנו עובדים ומפרסמים. שימו לב שלא משנה איזה דף בחרת אנחנו עדיין מפרסמים עם האשראי שמוגדר במנהל המודעות שלך.

אינסטגרם – במידה ובחרת מיקום פרסום באינסטגרם פה נגדיר את החשבון עצמו בשמו נפרסם. בגלל שאנחנו ביטלנו את מיקום זה פייסבוק נותן לנו אפשרות להחזיר אותו מכאן בקלות וזה אחלה לנו כרגע.

פורמט (או סוג מודעה) – קובע את סוג הגרפיקה שלנו. אין סוג אחד שעדיף באופן אוניברסלי על האחרים. בגדול תמונות הן סולידיות ומאד קל ליצור איתן מודעה יפה גם ללא עיצוב גרפי או אפילו תמונות מוכנות כפי שנראה בקרוב. עם זאת ברור שכדאי בגדול להשקיע בסוג המודעה שלנו ובגרפיקה עצמה שכן זהו אחד המדדים הגדולים ביותר שיקבעו הצלחה או כישלון של קמפיין. במקרה זה נחדד ונאמר שבחרנו תמונה.

בחירת תמונה – פה אפשר לבחור להעלות תמונה מהמחשב (עם הפלוס), לעיין בספרייה של התמונות בהן השתמשנו בעבר או לבחור תמונת מלאי בחינם מהמאגר של Shutterstock. מדובר ביכולת חשובה שבעזרתה יכול כל אחד לבחור תמונות יפות לשימוש מסחרי בחינם, שימו לב שאת התמונות לא ניתן להוריד למחשב אלא רק להשתמש בהן למטרת פרסום בתוך פייסבוק.

בנוסף, כדאי לדעת שלא משנה איזה סוג מודעה בחרתם ניתן לראות את המפרט המומלץ שלה בצד שמאל (באנגלית זה ימין). למשל גודלה המומלץ של תמונה בפייסבוק הינו 1200 רוחב על 628 אורך פיקסלים. אתם תשננו את זה מהר מאד אל דאגה.

מבחינת טקסט על המודעה, כולנו גדלנו על פלאיירים שיווקיים שטקסטים כתובים ומרוחים על גבם מלמעלה עד למטה. פייסבוק לא אוהבת את זה ודורשת שעל תמונות לא יופיע יותר מדי טקסט. עד 20% משטחה של המודעה הם מקבלים בכיף אבל יותר מזה ותתחילו לקבל שגיאות שהחשיפה שלכם תפגע ותקבלו עונש. אם גם תגזימו ממש יכול להיות שהמודעה בכלל לא תרוץ.

מבחינת התוכן עצמו שימו לב, זה שאפשר להעלות כל תמונה לא אומר שפייסבוק מרשים לפרסם כל דבר. נשק, סמים, עירום ושאר נושאים הם חסומים לפרסום בפייסבוק ואם תשחקו יותר מדי עם המערכת המודעות שלכם ייפסלו ואולי אפילו תקבלו חסימה כוללת לחשבון בלי יותר מדי הסברים ובלי אף אחד לדבר איתו. ניתן לקרוא על מדינות הפרסום המלאה של פייסבוק בקליק פה.

בקשר לחיתוך, אם העלתם תמונה בגודל טיפה שונה ממה שרציתם ניתן לחתוך את התמונה מעט על ידי קליק על סימן המסגרת האפור שנמצא על התמונה שהעליתי.

הערה: ניתן להעלות כמה תמונות במכה ואז פייסבוק יוצרים מספר מודעות שונות בתוך אותה סדרת מודעות. הדבר הזה לא יעלה את התקציב אלא בסך הכל יגרום לפייסבוק לנסות כמה מודעות ולהריץ מביניהן את זו שעובדת הכי טוב בהתאם למטרת הקמפיין, למשל בקמפיין תנועה הוא ינסה לתת עדיפות למודעות שמשיגות יותר קליקים ולעומת זאת בקמפיין מעורבות הוא ייתן עדיפות למודעה שמשיגה יותר לייקים.

בקשר לתוכן התמונה עצמה: בואו נבין שנייה, התמונה שלכם הולכת להיות מוצגת לאנשים בפייסבוק בין תמונות של חברים שלהם, סרטונים מעניינים ושאר תכנים שהם אוהבים. כדאי לכם לבחור בתמונה שמושכת את העין ותגרום לגולש לעצור שנייה ולהסתכל על מה שקורה פה.

תצוגה מקדימה – שימו לב שעכשיו כשהעלינו תמונה אפשר לראות את התצוגה המקדימה בצד שמאל נטענת. היא תשתנה בכל פעם שנעדכן פרט כלשהו ותראה לנו כיצד המודעה תראה בפניי הקהל שהגדרנו. אפשר גם לשחק עם התצוגה מלמעלה ולראות איך זה יראה בנייד, במחשב או בכל מיקום פרסום אחר שהגדרנו ברמת סדרת המודעות.

יעד – כעת נקבע לאן יופנו אנשים שמקליקים על המודעה. בהנחה שכרגע אנחנו מקדמים אתר מסויים או דף נחיתה פשוט נדביק את כתובת ה-URL שלהם לפה. שימו לב שלאחר ההדבקה יכול להיות שפייסבוק ינסה לקחת טקסטים ותמונות ולהשלים מהם מידע אוטומטית לתוך המודעה אבל לא בטוח שאתם רוצים ללכת עם מה שהוא מצא לבד.

כותרת – זוהי הכותרת של המודעה. למרות שקוראים לה כותרת בתאוריה, היא דווקא מופיעה מתחת לגרפיקה של המודעה ומתחת לטקסט שתכף נזין. בכל זאת היא בולטת וכתובה בגופן גדול אז כדאי לכתוב טקסט מושך, שיווקי ומזמין.

טקסט – כאן נזין את הטקסט עצמו שיופיע מעל המודעה שלנו. זה המקום בו טקסט מופיע בכל פוסט בפייסבוק ולכאן העיניים של הגולשים יופנו באופן אוטומטי כאשר התמונה תעצור אותם והם ירצו מידע נוסף.

ניתן לכתוב טקסטים קצרים, ארוכים, להוסיף אייקונים (אני משתמש באתר הזה לבחור אייקונים ולהעתיק אותם לפוסטים שלי בקלות) ולעשות ככל העולה על רוחך.

כדאי רק לדעת שאם הטקסט שלכם מתחיל להיות ארוך אנשים יצטרכו להקליק על "קרא עוד" כדי לראות את כולו ולכן גם אם בחרתם לכתוב טקסט ארוך, מומלץ שהמשפטים הראשונים כן יכילו את הרעיון המרכזי של הטקסט.

קריאה לפעולה – פה אפשר לבחור את הכפתור שיופיע לצד המודעה שלך. קליק על הכפתור הזה יוביל גם הוא לדף הנחיתה ולכן מדובר בניסיון הנעה לפעולה של הגולש וזה הכל. פסיכולוגית, הרבה יותר קל לנו לפעול כאשר יש כפתור בולט שאומר לנו איפה ללחוץ 🙂

צור בשפה אחרת – אפשרות חדשה שמאפשרת הגדרת אותה מודעה ל-2 קהלי יעד בשפות שונות. יצא לי לעשות את זה עבור קוסמטיקאית שפרסמה לקהל רוסי ועברי וזה עבד מצויין.

תיאור קישור באוסף החדשות – הוספת תאור קישור שיופיע מתחת לכותרת.

קישור להצגה – הוספת טקסט אפור דהוי שעוזר לגולש להבין לאיזה אתר הוא הולך להגיע בלחיצה.

פרמטרים של URL – הוספת קודי מעקב לכתובת שלך, לא רלונטי למרבית קוראי מדריך זה בשלב הזה אני מניח.

כפתור הפעלת הפיקסל – יודעים מה זה הפיקסל והגדרתם אותו? תוודאו שזה דולק.

זה הכל על יצירת מודעה!

עכשיו נותר לנו להקליק על אישור למטה והמודעה שלנו תשלח לבדיקה. לוקח בין דקה ל-24 שעות לאשר מודעות וברגע שהן מאושרות הן יתחילו לעבוד.

שימו לב: במידה ויצרת את כל מה שעשינו עד עכשיו למטרת תרגול בלבד – ניתן לחזור למנהל המודעות ולכבות את הפרסום. מומלץ לעשות זאת ברמת הקמפיין כפי שמפורט בתמונה בחלק הבא שלנו, כיבוי והדלקת קמפיינים. אתם יכולים להיות רגועים ולדעת שכאשר שום קמפיין לא דולק (כל המתגים אפורים) לא יתבזבז כסף נוסף על הקמפיינים שלכם. אם בכל זאת חוייבתם איכשהו למרות שהכל מכובה באופן וודאי כנראה שמדובר במודעות שהרצתם לפני חודש ורק עכשיו חויבתם עליהם באשראי. בסופו של דבר כמות הכסף שתוציאו בקמפיינים תהיה זהה לכמות החיוב באשראי מן הסתם ללא משחקים.

כיבוי והדלקת קמפיינים

ניתן לכבות ולהדליק קמפיינים באופן חופשי ומיידי דרך מנהל המודעות. שימו לב שאפשר גם לכבות מודעות או סדרות מודעות אבל בתור מתחילים אני מציע תמיד לכבות או להדליק קמפיין כדי לוודא שאין מצב ששכחנו משהו דולק בטעות.

שלב ראשון: חוזרים למנהל המודעות דרך התפריט הראשי:

שלב שני: מוודאים שאנחנו מסתכלים כרגע על רמת הקמפיינים ושאין קמפיינים דלוקים (מתגים כחולים) אלא אם אנחנו רוצים שמשהו ידלוק:

8. קמפיינים בסיסיים אחרים

אם ברצונך ליצור את אחד מסוגי הקמפיינים האחרים פה נפרט קצת עליהם ועל ההבדלים בהם מקמפיין התנועה שיצרנו כרגע. שימו לב שאדלג על קמפיין התקנות אפליקציה, הגברת מודעות למותג וכמו כן על הקמפיינים המתקדמים יותר נכון להרגע כמו למשל המרות. נדבר על זה אחר כך.

מה צריך לדעת על קמפיין מעורבות

קמפיין מעורבות מחולק ל-3 סוגים שונים של קמפיינים. מעורבות בפוסט, קמפיין לייקים לדף ותגובות לאירוע.

א. קמפיין מעורבות בפוסט

מטרתו של קמפיין מעורבות בפוסט היא להשיג תגובות, לייקים ושיתופים לפוסט (מודעה לצורך העניין) מסויימת. מדובר באחלה של קמפיין ואני משתמש בו הרבה בעת שיווק של סרטונים, דיונים, שאלות ומתי שאני מנסה ליצור פוסט ויראלי.

אם זוהי חלק מהמטרה שלך אני מציע לכתוב פוסט בדף העסקי שלך ואז ללכת למנהל המודעות, ליצור קמפיין מעורבות וברמת המודעה לא ליצור חדשה אלא להשתמש במודעה קיימת ולבחור את הפוסט בעמוד. אם כבר אנחנו משקיעים כדי לקבל מעורבות חברתית על פוסט, אז שלפחות יופיע על העמוד שלנו ויראה יפה, לא ככה?

מבחינת שאר הגדרות הקמפיין מדובר בקמפיין זהה לקמפיין תנועה וחוץ ממיטוב הצגת המודעות למעורבות בפוסט ברמת סדרת המודעות למטה אין פה הבדל מהותי. למרות שאין הבדל תוכלו לצפות מקמפיין כזה באופן כללי לפחות קליקים, נרשמים ורכישות אבל ליותר מעורבות של גולשים על גב הפוסט שלכם. (אין פה חוקים, אבל זה הרעיון בגדול). בקיצור, מומלץ למטרות מסויימת.

ב. קמפיין לייקים

ב-2 מילים, לא מומלץ. אם לא יכריחו אותי לא אשתמש בסוג קמפיין זה. מדובר בקמפיין שהמטרה היחידה שלו היא לבקש מאנשים לתת לייק לעמוד. בקמפיין זה נגדיר בתור איזה עמוד אנחנו מפרסמים כבר ברמת סדרת המודעות ולא ניתן לבחור קישור כדי לנתב את הלקוח לאתר או דף הנחיתה שלנו. הפעולה היחידה שאדם בקהל שלנו יוכל לעשות היא לתת לייק.

אז אמנם לייקים זה נחמד אבל בפעם האחרונה שבדקתי אין אפשרות לקחת אותם למכולת ומלבד זה, אם ברצונך לפוצץ את העמוד בלייקים מה שצריך פה זה עבודת תוכן איכותית ושיווק לקהל רלונטי. הלייקים כבר יגיעו. אפשר גם להניע אנשים לתת לייק באמצעות תכנים אחרים שיובילו אנשים גם לאתר שלך למשל ואולי משם להשיג לקוחות, לצבוע קהל ולהוסיף אנשים לרשימת התפוצה. למשל אתם הגעתם לפה ובתור מטרה משנית אני מבקש ממך להקליק פה ולתת לייק לעמוד שלי 🙂

עוד הערה: אם כבר לייקים לעמוד אז אני אקח עמוד עם 200 לייקים רלונטיים ואיכותיים מאשר עמוד עם 1,000 לייקים סתמיים של אנשים שכתבו להם איזה פוסט קצר והם נתנו לייק. כנראה שאוכל לייצר קהלים הרבה יותר איכותיים מאותם ה-200 וגם להשיג מהם כמה לקוחות לעומת ה-1,000 שבמקרה הטוב לא יעשו כלום ובמקרה הרע אפילו יאטו את קצב העבודה וצבירת הקהל האיכותי שלי. אסיים בזאת ואשאיר את זה לשיקולכם.

ג. קמפיין תגובות לאירוע

מאפשר קידום של אירועים שיצרנו בפייסבוק כדי שעוד אנשים יסמנו Going, או משהו. הבעיה באירועים בפייסבוק הם האחוז הגדול שיסמנו סתם ולא יגיעו באמת. קשה לנו להעריך את גודל האירוע בצורה הזו ולכן עבודה עסקית ומסחרית לא מומלצת בשיטה הזו. כמובן שזוהי דעתי בלבד וניתן להתווכח עליה אבל היא די מבוססת.

לרב, גם אם יש לי אירוע חינמי אני אעדיף ליצור לו דף נחיתה איכותי עם טופס הרשמה מסודר שיאפשר לי לקלוט את פרטי הנרשמים כמו למשל מייל, טלפון וכו' ועל ידי כך גם לתת להם תזכורות ולדוור להם על מוצרים נוספים שלי בעתיד. בקיצור, מלבד מקרים מסויימים איני ממליץ על עבודה עם קמפיין זה.

קמפיין צפיות בסרטון

קמפיין זה עובד בדומה לקמפיינים הקודמים שראינו רק שהאלגוריתם המשוכלל של מר צוקרברג ינסה לעזור לנו להשיג כמה שיותר צפיות במודעת הסרטון שלנו באורך של 10 שניות ויותר. כמובן שאין אפשרות להעלות מודעות שהן לא סרטון בקמפיין זה 🙂

המלצה: תחשבו טוב טוב אם מה שיותר חשוב לכם זה עוד צפיות או עוד מעורבות. גם קמפיין מעורבות עוזר להשיג הרבה צפיות אבל לצידן יותר לייקים, שיתופים ותגובות ברמת העיקרון. בכל מקרה אני באופן אישי משתמש בקמפיין זה רק לצורך צביעת קהל כדי לייצר וידאו איכותי ומעניין שאחריו יגיעו פרסומות למוצר עליו אותו וידאו דיבר. אפשר גם לעשות את זה בצורה אוטומטית על ידי יצירת 2 קמפיינים למשל כאשר אחד מהם פונה לקהל מותאם אישית על פי מעורבות בסרטון. לא משנה כרגע, נגיע גם לזה בקרוב.

קמפיין יצירת לידים – חשוב!

קמפיין יצירת לידים הוא אחד הקמפיינים השימושיים ביותר שקיימים בפייסבוק. הוא מיועד לעסקים שצריכים לידים (או בעברית תקינה, מתעניינים) במוצר או בשירות שלהם. זאת אומרת שאם יש לך חנות אני לא מציע לך בכלל להתחיל להסתבך עם זה אבל לכל שאר נותני השירות או המוצרים שנמכרים באופן טלפוני או פרונטלי, שימו לב טוב טוב.

הבדלים בין קמפיין לידים למה שראינו עד כה

1. שימו לב שכאשר אתם יוצרים את סוג הקמפיין הזה צריך להגדיר את הדף העסקי בשמו אנחנו מפרסמים כבר ברמת סדרת המודעות. יותר מכך, יש לאשר את תנאי השימוש של פייסבוק לקמפיין הזה שכן למעשה מה שהולך לקרות זה שפייסבוק הולכים לחלוק עמכם את פרטיהם האישיים של משתמשים. מאשרים את תנאי השימוש מיד מתחת לבחירת הדף העסקי ברמת סדרת המודעות. שימו לב שבלי זה לא תוכלו להתקדם.

2. ברמת המודעה עצמה, לא נגדיר קישור לדף נחיתה כמו שעשינו בדוגמה שבפרקים הקודמים אלא במקום זאת ניצור טופס לידים או נבחר באחד קיים שכבר יצרנו בעבר. עושים זאת למטה ברמת המודעה וכך נראה מסך יצירת טופס הלידים שלנו:

על ההגדרות שכדאי לשים לב אליהן ביצירת טופס לידים חדש ועבודה עם קמפיין לידים

אני הולך לכלול פה טיפים שהרב מפספסים, אז שימו לב.

1. דבר ראשון לתת שם לטופס למעלה שיזכיר לכם את הנושא שלו ותנו איזה תאריך או מספר שם. כדאי שמתי שתהיה לכם רשימה של הרבה טפסים יהיה קל לזכור מה זה כל אחד.

2. בנוסף, לא לשכוח ללכת להגדרות ושם לשים את שפת הארץ של הפרסום (כנראה עברית) ולוודא שסימנו שהטופס פתוח כדי שכל אחד יוכל למלא אותו גם אם הוא לא בקהל היעד שלנו. הרי ליד זה ליד, למי אכפת מאיפה הוא הגיע 🙂

3. מסך התיאור אינו חובה, ניתן להשתמש בו כדי להציג מידע נוסף לגולש ביחד עם תמונה ספציפית או להשתמש בתמונה לקוחה מתוך המודעה עליה הגולש הקליק כדי לפתוח את הטופס הזה. קשה להגיד אם כדאי או לא כדאי להשתמש בזה, ברמה מאד מופשטת שימוש בזה ישפר את איכות הלידים אך יפחית את כמותם. מומלץ להתנסות ב-2 הדרכים עם הזמן. בנוסף שימו לב שאפשר להגדיר תאור בפסקה או בכותרות קצרות שמאד נוח לקרוא, מומלץ.

4. מסך השאלות יקבע אילו פרטים הגולש יצטרך להשאיר. שימו לב שבמידה ופייסבוק יודעים לענות על השאלה שלכם לבד היא תמולא באופן אוטומטי והגולש רק יצטרך לאשר את הטופס. פייסבוק יודעת מן הסתם דברים כמו שם מלא, טלפון ומייל ככה שממש קל להשאיר ככה ליד ולכן הכמות תהיה גדולה.

החסרון של הקלות הזו היא כמובן ירידה משמעותית באיכות הלידים לעומת שימוש בדף נחיתה למשל. הרבה יותר לידים לא רלונטיים שאפילו עלולים לא לזכור שהם השאירו פרטים אם חזרתם אליהם אחרי יותר מדי זמן. אם עובדים עם קמפיין זה מומלץ להתכונן למכירות טלפוניות רבות ולהיות זמינים כדי להתקשר ללידים כמה שיותר מוקדם מרגע השארת פרטים. למרות החסרון, במקרים רבים הכמות מנצחת איכות ובשורה התחתונה צריך למדוד כמה מכירות נכנסו בסך הכל לעומת כמה כסף הוצאנו. נדבר על זה יותר מאוחר בפרק של ניתוח נתונים.

בנוסף שימו לב שבמסך השאלות ניתן לבנות שאלות אישיות שאנחנו מכניסים, עליהם הגולש יהיה חייב לענות באופן ידני. אפשר להגדיר שאלה פתוחה או אמריקאית כרצונכם.

5. במסך מדיניות הפרטיות ניתן לינק למדיניות הפרטיות של העסק שלנו. בגדול אציין שאני מודע לכך שהרבה אנשים פשוט כותבים בטקסט משהו בסגנון "לדף" ושמים בלינק קישור לדף הפייסבוק שלהם. לא שמעתי על מקרה שמישהו נענש בעקבות כך וגם ככה הקישור הזה מופיע באפור בתחתית הטופס בצבע דהוי מאד ולא צפויים יותר מדי לחיצות שם. כמובן שעם זאת איני עורך דין וכל אחד יבחר מה שהוא רוצה לעשות בעצמו.

6. מסך התודה הוא המסך אותו הגולש יראה אחרי השארת הפרטים, בדרך כלל נכתוב שם משהו נחמד לגבי יצירת קשר בהקדם האפשרי ונוסיף קישור לאתר בכפתור שבסוף. אם אין לכם אתר שימו שם קישור לדף הפייסבוק ויהיה בסדר, גם ככה הליד כבר אצלכם 🙂

7. שימו לב שאפשר לראות תצוגה מקדימה של הטופס בצד שמאל ולהעביר בין מסך התאור, מסך השאלות ומסך התודה כפי שאנשים יראו אותו. אכן מדובר בטופס בתוך פייסבוק שייפתח כמו פופאפ ברגע שאנשים לוחצים על המודעה – זהו אינו דף נפרד שצריך לטעון אותו!

8. ניתן לשמור ולסיים עם הטופס. שימו לב שאת הלידים שנכנסו תוכלו למצוא באופן הקל ביותר בדף העסקי שלכם תחת "כלי פרסום" ובתפריט הימני "ספריית טפסים". לא ניתן להוציא את הלידים דרך טלפון נייד אלא רק ממחשב. כן ניתן לחבר תוכנות אוטומטיות שידעו לשאוב את הלידים (יותר למתקדמים). אני באופן אישי עובד עם Zapier למטרה הזו אבל זה כבר סיפור אחר למדריך אחר.

בקיצור

מדובר באחד מסוגי הקמפיינים היעילים ביותר ובאופן חד משמעי אני ממליץ לך לנסות אותו! ככה זה נראה שגולש מקליק על מודעת לידים, שימו לב שהפרטים כבר בפנים לבד ורק צריך להקליק על שליחה:

קמפיין הודעות

קמפיין הודעות הוא קמפיין יחסית חדש בפייסבוק שהמטרה שלו היא לגרום לאנשים להתחיל אינטרקציה בצ'אט עם עמוד הפייסבוק שלנו. נסביר את הבסיס אבל נזכיר בנוסף לכך שהיום אפשר להכין בוטים שידברו עם הלקוחות באופן אוטומטי.

ההבדל שצריך לשים לב אליו בקמפיין הזה נמצא ברמת המודעה עצמה. שם יש להקליק על "הגדר הודעות" ולשים לב לאפשרויות.

כאשר מישהו יפתח את הצ'אט ניתן להגדיר איזו מודעה הוא יקבל. סוגי המודעות הן טקסט מוכן מצידנו שמלווה בתמונה, וידאו או רק טקסט. בכל מקרה צריך להגדיר אפשרות השבה מהירה או קישור שהאדם יכול להקליק עליו. שימו לב שאם מריצים קמפיין כזה מומלץ להיות מאד זמינים לענות על מודעות ולשם כך אני ממליץ על אפליקציית Pages Manager לנייד.

קמפיין תפוצה

הייחוד של קמפיין זה הוא שאפשר, ברמת סדרת המודעות, לקבוע בו את התדירות המקסימלית בה אדם יחשף למודעה שלנו. זה אומר שאפשר לקבוע שאותו אדם לא יראה את המודעה יותר מ-X פעמים בתקופת זמן של Y ימים (אתם קובעים).

בגדול אני לא ממליץ על קמפיין זה בכלל למתחילים שכן תדירות הופעה גבוהה יכולה לעשות טוב כפי שהיא יכולה לעשות רע ואם אתם לא סגורים על שיווק בפייסבוק כנראה שעדיף לעזוב את הקמפיין הזה וזהו.

אבל, אם יש לנו תקציב שאנחנו רוצים למתוח על כמה שיותר אנשים שונים אין ספק שהקמפיין הזה יוכל לעשות את העבודה כי הוא יוציא כסף על מספר הופעות קטן יותר בפני כל אדם ויהיה חייב למצוא מישהו חדש בגלל ההגבלות שאפשר לתת לו. בנוסף, אפשר גם להגדיר קהל ממש קטן ולקבוע שלא "נחפור" לו יותר מדי על ידי הגבלת תדירות. קמפיין מעניין מאד עם שימושים מגניבים אבל אם זו הפעם הראשונה שאתם נוגעים בשיווק כנראה שכדאי להישאר עם התנועה, מעורבות או לידים במידת האפשר.

זה היה סוג הקמפיין האחרון שנדבר עליו כרגע הגיע הזמן להתקדם לנושא הבא!

9. ניתוח נתונים ומעקב אחר קמפיינים

מסתבר, כך למדתי, שלהכין קמפיין זה רק החלק הקל. האתגר האמיתי הוא להבין אם הוא עובד טוב ויותר מכך, להבין מה עושים כאשר הוא עובד לא טוב.

הדבר החשוב ביותר בפרסום: החזר על השקעה (ROI)

המדד היחיד שיקבע בסופו של דבר אפקטיביות של כל פרסום הוא לא כמות או מחיר הקליקים, לא ה-CTR או ה-CPM או כל נתון שמורכב מצירוף לכאורה רנדומלי של אותיות באנגלית אלא ממדד אחד בלבד, החזר על השקעה.

הרעיון הוא מאד פשוט, אם אתה מרוויח יותר כסף ממה שאתה מוציא על הפרסומים שלך, מספיק כדי לעמוד במדדים, הרי שהקמפיין עובד טוב וצריך לשקול אפשרות של הוספת תקציב אם כבר משהו 🙂

משמעות ראשי התיבות ROI הן Return Of Investment או בעברית פשוטה: החזר על השקעה.

אם הוצאתי 50 שקל על פרסום בפייסבוק, שבעזרתם הגעתי ל2 מכירות ב-25 ש"ח כל אחת, אז ה-ROI שלי עומד על 1. זאת אומרת שלא הפסדתי ולא הרווחתי כסף מהפרסום שלי.

במידה והוצאתי למשל 100 שקל ויצרתי 2 מתעניינים (לידים או Leads) במוצר שלי שאחד מהם רכש אותו ב2,000 שקל, אז כמובן שמדד ה-ROI שלי הוא מעולה ושווה לי ככל הנראה להשקיע 100 שקל נוספים ואף הרבה יותר מכך בפרסום.

חישוב ROI טיפה יותר מסובך לדוגמה

השקעתי במשך שבוע 600 ש"ח בפרסומות. מתוכם השגתי 9 מתעניינים במוצר שלי. בשיחות הטלפון לאותם מתעניינים מכרתי ל-3 מהם פגישת ייעוץ בשווי 500 ש"ח עבורי. זאת אומרת שכרגע אני הכנסתי לעסק 900 ש"ח יותר ממה שהשקעתי.

אבל, שעה במשרד עולה לי 200 ש"ח ובנוסף אני גם מדפיס לכל אחד מהם חוברת מהודרת שיצרתי שעולה לי 30 ש"ח לייצר, זאת אומרת שכל לקוח כזה עולה לי 230 ש"ח נוספים.

230 ש"ח כפול 3 אומר שבעצם ההוצאות הנוספות שלי היו 690 ש"ח.

בסופו של דבר הוצאתי 600 ש"ח על פרסום ועוד 690 ש"ח על הפגישות והכנסתי 1,500 ש"ח, כך שמתוך כל הסיפור הזה נותרו לי 210 ש"ח בלבד.

מבאס נכון?

אבל רגע זה לא נגמר,

בסופו של דבר 2 מתוך שלושת הלקוחות האלו החליטו להמשיך איתי בפגישה חודשית שתחזור על עצמה למשך 4 החודשים הקרובים. כך שבעצם הערך של כל לקוח הוא לא 500 ש"ח כמו שחישבנו מלכתחילה אלא הרבה יותר גבוה ובסופו של דבר הכנסנו לעסק סכום גבוה בהרבה ויצרנו רווח משמעותי.

בקיצור, קל לראות לאן זה הולך

האחריות שלך היא לשבת ממש עכשיו ולהבין כמה כסף שווה לך כל מכירה או הכנסה וכך להגדיר באופן נכון מהי ההצלחה של הפרסום עבורך. ישנם המון מדדים לפרסומים השונים בפייסבוק ואנחנו הולכים לגעת בהם במדריך הזה ממש בקצרה, אבל בסופו של דבר ROI הוא המדד היחיד שמשנה באמת.

גם אם כל קליק לפרסומת שלי עולה לי המון, וגם אם אני צריך להכניס כמות עצומה של קליקים לאתר כדי ליצור רכישה אחת, בסופו של דבר השאלה היחידה היא האם הדבר מתאזן אל מול ההכנסה שנוצרת.

אחד מהקמפיינים הטובים ביותר שיצא לי ליצור ובוודאות המוצלח מסוגו בישראל הגיע בשיא למחירים עצומים לקליק ולחשיפה, אך בסופו של דבר יצר מכירות רבות בשווי 3,000 ש"ח והיה רווחי בצורה קיצונית לאורך תקופה ארוכה יחסית.

הצגת נתונים בפייסבוק

מעבר לניתוח הכללי (אך החשוב ביותר) על ידי ROI, מומלץ לדעת ולהכיר את נתוני הפרסום הקיימים בתוך פייסבוק עצמה. הדבר הראשון שנצטרך להבין זה איפה הנתונים מופיעים, איך הם מופיעים ואיך אפשר להציג את הנתונים הרצויים לנו בטבלאות מסודרות. כן חשוב לציין שאפשר להרחיב על הנושא הזה אינסוף אבל אנחנו הולכים לראות את כל הבסיס עד לרמה באמת גבוהה שגם תלמידים שמסיימים קורסים מקצועיים בדרך לכל לא ידעו ליישם. אז זה נחמד 🙂

המקום הראשי בו נסתכל, נבדוק וננתח את הנתונים שלנו יהיה טבלאות הנתונים במנהל המודעות. ראינו עוד בתחילת המדריך שאפשר לסנן את הנתונים בטבלה לפי זמן מסויים ומן הסתם שנרצה לנתח נתונים לפי תקופת זמן ולא לפי יום אחד או שתיים. אם צריך לתת חוק בנושא אני אגיד ש-4 ימים זה מינימום לניתוח נתונים וודאי וגם זה בדוחק. קרה לי לא מעט שקמפיינים שעבדו ככה-ככה פתאום קפצו למעלה, יכול להיות שגם לאלגוריתם של פייסבוק יש חלק בזה שכן הוא לומד ומנסה כל הזמן למטב את הקמפיין למטרה שלו (כל סוג קמפיין והמטרה הראשית שהוא מנסה להשיג, זוכרים?).

מה חשוב לדעת על טבלאות הצגת הנתונים

הטבלאות מסודרות לפי הרמות שמרכיבות קמפיינים. זאת אומרת שאפשר לראות נתונים לפי רמת הקמפיין, להקליק על השם של קמפיין מסויים ואז לראות את הנתונים של סדרות המודעות שבתוכו וגם להקליק על השם של סדרת מודעות מסויימת כדי לראות את הנתונים לפי המודעות שבתוך הסדרה. הנה תמונה שממחישה בה אני סימנתי קמפיין אחד, סדרת מודעות אחת ורואה את הנתונים על פי כמה מודעות שנמצאות בקמפיין. שימו לב שאפשר לראות את כל זה בתמונה על ידי מבט על הלשוניות של רמות הקמפיין עליהן מצויין שנבחר אחד ובסוף רואים שהלשונית של המודעות מודגשת בכחול כדי לסמן ששם אנחנו מסתכלים כרגע:

הנתונים המוצגים בטבלאות

אז כפי שהבנת אפשר להציג נתונים בכל אחת מהרמות. בסופו של דבר מדובר באותם נתונים, למשל הנתון שם המודעה ברמת המודעה יראה את שם סדרת המודעות אם נסתכל עליו ברמת סדרת המודעות וברמת הקמפיין יציג את שם הקמפיין.

בתור ברירת מחדל יוצגו נתונים רבים ומעניינים על המודעות שלך. המתג שמסמן אם הקמפיין (או מודעה או סדרה) דולקים כרגע. השם של המודעה, האם המודעה פעילה כרגע ואם לא אז מה הסטטוס שלה או הבעייה שיש כרגע. כמה תוצאות קיבלנו בתוך תקופת הזמן אותה סיננו למעלה ועוד.

מה שחשוב כרגע להבין זה שהנתונים המוצגים שלנו מהווים חלק קטן מסך הנתונים אותם פייסבוק בודק ומאפשר לנו לבדוק. ניתן לראות את הרשימה המלאה של הנתונים על ידי קליק בכפתור שנקרא "עמודות" בצד שמאל בעברית ישר מעל העמודות עצמן. שם אפשר לבקש לסדר את העמודות ולהציג נתונים לפי סדרים קבועים מראש או לבחור בהתאמה אישית ולבחור לעצמנו מתוך רשימה ענקית של סוגי נתונים את מה שאנחנו רוצים כרגע לראות. ניתן גם לסדר את הטבלה איך שרוצים ואז להגדיר אותה כסדר קבוע וגם כברירת מחדל עבור הפעם הבאה.

את כל הנתונים ניתן לפרט לפי מדדים שונים

זאת אומרת לבחור לפרט את הצגת הנתונים לפי פרמטר כלשהו. זאת אומרת במקום לראות כמה קליקים קיבלתי בסך הכל מאותו קמפיין אראה כמה קליקים קיבלתי מנשים ומגברים בנפרד אם אבחר בפירוט על ידי מין. ניתן לפרט לפי מגוון פרמטרים כמו גיל, מיקום פרסום (פייסבוק מחשב שולחני, פייסבוק טלפון נייד, אינסטגרם וכ'ו), שעת פרסום, לפי ימים, שבועות ועוד.

הניתוח עצמו

כעת לאחר שאנחנו יודעים כיצד להציג את כל הנתונים וגם לפרט אותם לפי תוצאה מסויימת יש לנו את הכוח לנתח נתונים בצורה טובה. האם נשים מגיבות טוב יותר לפרסום שלך? יכול להיות ששווה להעלות את התקציב בשישי-שבת? יש מצב שבין השעות 21:00 עד 22:00 לא קיבלת תוצאות כבר שבועיים למרות שאחוז נכבד מהתקציב בוזבז שם? יש מודעה שהגיעה לציון רלונטיות טוב יותר מאחרת? כל הבדיקות האלו ועוד הן בדיקות שאפשר לבצע ובהתאם לתשובה אליהן להתחיל לערוך את סדרות המודעות שלנו והמודעות עצמן כדי להגיע לתוצאה יותר אופטימלית.

אתגר שמקשה עלינו: עדיין לא למדנו כיצד למדוד המרות, זאת אומרת שאם הקמפיין שלנו הוא לא קמפיין לידים איננו יכולים להציג נתונים כמו כמות ועלות לליד שקיבלנו בעקבות כל קמפיין, סדרה ומודעה בנפרד או רכישות שבוצעו בעקבות הקמפיינים. בהמשך מדריך זה נראה איך עושים זאת.

משמעות הנתונים

ניתן לפתוח את הטבלאות בעזרת כפתור התאמה אישית ולעבור עם העכבר על כל נתון שנרצה לראות את הפירוש שלו. אם בא לך שנכין איזושהי רשימה שכזו עם הדברים החשובים אני מזמין להשאיר לי תגובה עם הבקשה הזו מתחת למדריך. אם יהיו הרבה בקשות נשקול לעשות זאת בשמחה.

בגדול (מאד) הנתונים שנרצה לראות על המודעות שלנו כוללים: הרבה המרות במחיר נמוך (נגיע לזה), קליקים זולים עם שיעור קליקים גבוה יחסית (CTR), ציון רלונטיות גבוה, מחיר נמוך ל-1,000 הופעות ואם המודעה עבדה טוב ואז לפתע הפסיקה, נרצה לראות שהתדירות לא עלתה יותר מדי. אם כן אז זה לא פלא וכדאי להחליף מודעה כדי להציג לקהל משהו חדש.

בסיכומו של עניין

במבט ראשון יכול להיות שכל הנתונים האלו עושים לך סלט בראש. זה בסדר, גם אני שנאתי סטטיסטיקה במהלך השהות הקצרה שלי באוניברסיטה. מה שחשוב לזכור זה שבמיוחד בהתחלה, הנתונים שנקבל מהפרסום יהיו בסיסיים מאד וכל מה שצריך זה לקרוא כדי להבין מה הולך בנתונים. בנוסף, בתור מתחילים, כל עוד ה-ROI שלנו חיובי, למי בכלל אכפת.

פירוש הנתונים של הקמפיין שלנו והגעה למסקנות הן מיומנות חשובה שתקבע בסופו של דבר את איכות ההצלחה שלך. למזלנו מדובר במיומנות לכל דבר ועם קצת תרגול, כל אחד יכול להצליח להבין פחות או יותר מה הולך פה.

טיפ חשוב: אני לא ממליץ לשנות יותר מדי את הקמפיין לפי נתונים קטנים שמצאנו. למשל אם גיליתי שיש איזו שעה אחת שלא הביאה ליד כבר כמה ימים או משהו אני לא יערוך עכשיו את סדרת המודעות כדי לשנות את זה. ככה בקלות הורסים קמפיין וחשוב לזכור שמאחורי כל מודעה שלך ניצב לו האלגוריתם המשוכלל של פייסבוק שבאמת מנסה לעזור לך ולעשות הרבה חישובים בשבילך. כדאי לתת לו אוויר כדי לעבוד 🙂

הטיפ הכי חשוב: אם זה עובד לא נוגעים! חשוב מאד במערכת הפרסום של פייסבוק, מה שעובד היום לא בהכרח יעבוד מחר. המסקנה הכביכול הגיונית שהגעת אליה עלולה להרוס את כל הקמפיין! במקרה ומשהו נדפק לא בטוח שלהחזיר חזרה יעזור. הקמפיין מחזיר ROI חיובי ואנחנו מרוצים? אפשר להגדיל תקציב בהדרגה (כ-20% כל כמה ימים) ולהנות מזה. מתי שהוא יפסיק לעבוד אז נתחיל לשנות ולשחק עם הדברים. זהו טבעו של הפרסום בפייסבוק והמסקנה הזו נלמדה מהרבה מאד דמעות של מפרסמים בכל רחבי העולם.

10. יצירת קהלים מתקדמים (כולל רימרקטינג)

שימו לב שעברנו על הבסיס. ראינו איך יוצרים קמפיינים והבנו איך אפשר להציג נתונים. כעת אני מזמין אותך להתחיל לפרסם בשמחה, כמובן שצריך לקחת בחשבון שאמנם ידע תאורתי יחסית יש לך אבל חסר ניסיון ולכן מומלץ לקחת כמה מאות שקלים או אפילו אלפים בודדים בתור שכר לימוד. זהו המחיר של ללמוד לבד.

למרות שהבנו את הבסיס, כדאי לנו גם להכיר כמה שיטות מתקדמות יותר כמו למשל יצירת קהלים מתקדמים. ניתן לפלח לקהלים נוספים מלבד תחומי העניין שראינו. מדובר בכמה משיטות הפרסום היעילות ביותר שכן על ידי הגדרות קהל אלו אני יכול להגדיר לפרסם לאנשים שלמשל כבר הביעו עניין בתכנים שלי, בין אם בקרו בדף הפייסבוק, היו באתר או אפילו להעלות רשימה מוכנה מראש. אסטרטגיה זו נקראת Remarketing (שיווק מחדש).

הרעיון הוא שהקהל שיגיב הכי טוב לפרסומים שלך הוא קהל שכבר מכיר, ראה ואולי אפילו צרך ממך תכנים או מוצרים בעבר. זה גם הרעיון של משפך שיווקי, לגרום לכמות גדולה של אנשים להכיר אותך ובכך "לצבוע" אותם, ליצור מהם קהל מתקדם יותר כפי שתכף נראה ואז לשווק להם. אפשר גם לעשות את זה בצורה אוטומטית לדוגמה קמפיין מספר 1 פונה לתחומי עניין ומשווק סרטון איכותי שהשקענו בו וקמפיין מספר 2 משווק טופס לידים (קמפיין לידים) רק לאנשים שצפו בסרטון מהקמפיין הראשון. זוהי דוגמה פשוטה למשפך שיווקי פרקטי שקל להקים אותו והוא יכול לעבוד מצויין ולהכניס לידים רותחים תוך כדי שאנחנו שותים קפה.

אז אם נגלגל את המדריך למעלה לפרק על סדרת המודעות נוכל לראות את שמעל הגדרות הגאוגרפיה של הקהל שלנו ניתן לבחור קהלים מותאמים אישית או קהל שמור. מה שמעניין אותנו על מנת ליצור קהלים מתקדמים היא האפשרות לבחור קהל מותאם אישית.

אז איך יוצרים את הקהלים הללו כדי שנוכל לבחור אותם בסדרות המודעות שלנו? פשוט מאד, פותחים את התפריט הראשי ובוחרים בכלי שנקרא "קהלים".

לאחר מכן נגיע למסך הקהלים שלנו שנראה כך:

להבין את מסך יצירת הקהלים ואיך יוצרים קהל חדש

מסך הקהלים (תמונה למעלה) כולל את כל רשימות הקהלים השמורים, המותאמים אישית והדומים שיצרנו בחשבון. כל קהל ניתן לסמן, למחוק, לערוך ואם זה קהל אישי גם ליצור ממנו קהל דומה. עושים את כל זאת על ידי סימון הקהל בקופסת הסימון הימנית ואז קליק על כפתור "פעולות".

השאלה היא כמובן, איך יוצרים קהלים חדשים ואת זאת עושים בקלות בקליק על הכפתור הכחול והבולט שנקרא "צור קהל". שימו לב לסוגי הקהלים שאפשר ליצור, נרחיב על כל אחד מהם כעת.

קהל מותאם אישית

קהל מותאם אישית הוא קהל שאנו מפלחים לפי הגדרות שלא קיימות בתוך סדרת המודעות עצמה. כלומר, אין פה תחומי עניין, דמוגרפיה או גאוגרפיה בגדול. יש כמה סוגים של קהלים מותאמים אישית וסתם לידע כללי, יכול להיות שבמשך הזמן עם הגדילה שלהם הם יהפכו להיות מרכז ההכנסות של העסק.

1. קהל על פי קובץ לקוח

המשמעות של קהל זה היא שאנחנו נעלה לפייסבוק רשימה של אנשים להם אנחנו רוצים לפרסם. אפשרות חשובה מאד כאשר רוצים לפגוע באנשים ספציפיים למשל ללא חיתוכי קהל אחרים. לדוגמה, אני רוצה לפרסם רק לעורכי דין ויש לי רשימת מיילים או טלפונים של 2,000 מהם. עוד דוגמה, אני רוצה להעלות רשימה של כל האנשים שאי פעם קנו את המוצר שלנו כדי לשווק להם מוצר חדש שיצא בפייסבוק. בקיצור, עושים עם זה המון דברים כל הזמן.

כאשר נבחר ליצור קהל זה ייפתח פופאפ קטן שישאל איך אנחנו רוצים להעלות את הלקוחות. ישנם 3 אפשרויות, הראשונה היא זו שמעניינת אותנו כרגע וכנראה גם לתמיד אצל רב מי שקורא את המדריך הזה, אז נקליק עליה.

ככה נראה מסך יצירת קהלים על פי קובץ לקוח:

בואו נפשט את התהליך: מה שצריך לעשות זה להעלות קובץ CSV שיש בו בעמודה מסודרת רשימת מיילים או טלפונים של הקהל שלך, אפשר גם את שניהם. כל פרט אחר הוא יותר שולי אז לא להתבלבל ובכל מקרה חייבים או מייל או טלפון. אי אפשר למצוא על פי שום פרמטר אחר באמת.

בנוסף, אפשר גם במקום להעלות אקסל פשוט להקליק על העתקה והדבקה וכך להעתיק את הרשימה ישירות לפייסבוק בלי קבצים. מאד נוח ואני עושה כך הרבה.

לאחר מכן נצטרך לתת שם לקהל שלנו, שם פנימי כמובן שרק אנו רואים אותו. למשל "רשימת תלמידים שנרשמו לקורס" או כל שם אחר שיזכיר לך מי הם האנשים בקהל הזה. כן נזכיר שאפשר לאחר יצירת הקהל לעדכן אותו ידנית מתי שרוצים על ידי עריכה.

לאחר מכן נקליק על הבא ואז נגיע למסך שבו פייסבוק שואל אותנו איזה פרט העלינו. נוודא שאם העלינו מיילים למשל פייסבוק באמת זיהה את העמודה כמיילים. אחרי זה נקליק על "העלה וצור".

פייסבוק יחשוב טיפה, יעלה את כל הרשומות התקינות שהוא יכל ואז יתן לנו אפשרות ליצור מהקהל קהל דומה ישר או ליצור מודעה (כלומר קמפיין בהקשר הזה) באופן מיידי. אנחנו לא צריכים ללחוץ על אף אחת מהאפשרויות ואנחנו יודעים כיצד לבחור את הקהל הזה אם נרצה אחר כך מכל סדרת מודעות שנכין אי פעם אם בא לנו. בקיצור, פשוט מקליקים על "סיום".

הקהל נוצר! אבל כנראה שאין בו עדיין אנשים. המערכת תעשה עכשיו מאמץ לסרוק את כל המשתמשים מול הכתובות שהבאנו לה ולמצוא כמה שיותר מהם. סביר להניח שהיא לא תמצא את כולם אבל את מרביתם כן. הרי בסופו של דבר פייסבוק יודעת מה המייל והטלפון של כל אחד מהמשתמשים בה. כדאי לדעת שתהליך זה יכול לקחת גם 24 שעות אז לא להבהל אם כתוב "קהל קטן מדי" או כל סטטוס אחר כל עוד תקופת הזמן עדיין לא עברה.

הבהרה: ברגע שיצרנו את הקהל אפשר לבחור אותו תחת "קהלים מותאמים אישית" בכל סדרת מודעות. שימו לב שעדיין אפשר להכניס תחומי עניין וכאלה. מה שיקרה אם נעשה זאת זה צמצום נוסף מתוך הקהל המותאם אישית שלנו רק לאנשים עם אותו תחום עניין. אותו דבר תקף על גילאים, מיקומים גאוגרפיים וכו' כך שאפשר להעלות קהל של רשימת 20,000 בעלי מקצוע ואז לצמצם ברמת סדרת המודעות רק לאזור המרכז למשל.

2. קהל על פי מעורבות

הערה: אני הולך להסביר על הקהלים שאני תופס כחשובים לרב האנשים ולא על כולם. בכל אופן זה עובד מאד דומה ואם הבנת כל מה שכתוב פה לא תהיה בעיה להשתמש גם באחרים.

הקהל הבא שמאד חשוב להכיר ואחד הכלים השימושיים ביותר בפילוח קהל הוא יצירת קהלים על פי מעורבות בפייסבוק או בנכס השייך להם (אינסטגרם עסקי למשל גם נכנס לפה). שימו לב שמדובר כמו בכל מערכת הפרסום רק על מעורבויות שקשורות לדפים העסקיים ואין אפשרות ליצור קהל על פי שום מעורבות בפרופיל אישי. כאשר נקליק על יצירת מותאם אישית על פי מעורבות יופיע החלון הזה ונצטרך לבחור איזה סוג מעורבות מעניין אותי כרגע:

א. ליצור קהל על פי מעורבות בסרטון

שיווק בוידאו הוא כלי מצויין להעברת מידע בעולם הדיגיטלי. בנוסף, אנשים שצפו בסרטונים שלך נוטים לפתח אמון במותג ויודעים עליו לא מעט. לכן הטכניקה של שיווק סרטונים לקהל חדש ואז ליצור קהל כזה למטרות שיווק מחדש היא טכניקה נפלאה שיכולה להוביל להמון לידים ורכישות בעלות יחסית נמוכה. מומלץ.

כאשר נבחר קהל על פי מעורבות בסרטון נצטרך להגדיר בתחילה את רמת המעורבות שנרצה להגדיר ממנה קהל. זאת אומרת, האם נרצה להגדיר קהל מאנשים שראו רק 3 שניות של הסרטונים שלנו, אולי 10 שניות או אולי רק אנשים שראו 95% ומעלה מהסרטון.

בשלב הבא נבחר את הסרטון עצמו, שימו לב שאפשר לבחור כל דף עסקי שיש לנו ומתוכו לסמן סרטון אחד או אפילו כמה.

לאחר סימון הסרטונים נצטרך לקבוע את תקופת הזמן בה אנשים יישארו בקהל שלנו לאחר הצפייה. זאת אומרת שהקהל הזה הוא לא מספר אנשים קבוע וסטטי אלא קהל משתנה שמתעדכן כל הזמן בהתאם לתקופת זמן מסויימת. בתמונה שלמטה למשל קבעתי 30 יום וזה אומר שהקהל תמיד יהיה מורכב מאנשים שצפו ב-10 שניות ומעלה בסרטון הספציפי שבחרתי ב-30 הימים האחרונים. אם מישהו צפה בסרטון למשך 10 שניות לפני 31 ימים, הוא לא יכלל בקהל שלי. הזמן המקסימלי הוא 365 יום ככה שאין מה לדאוג.

לאחר שהגדרנו הכל (לא חייבים תאור) ונתנו שם לקהל אפשר להקליק על יצירת קהל ושוב נצטרך לחכות עד שפייסבוק יאכלס אותו. כמובן שגם הקהל הזה קיים עכשיו וניתן לבחירה מכל סדרת מודעות.

שימו לב, כרגע למדתם לייצר משפך פשוט ואוטומטי על ידי וידאו. מפרסמים סרטון בקמפיין אחד ומקימים קמפיין שני שמבוסס על קהל אנשים שצפו בסרטון מהקמפיין הראשון. ככה הסרטון משווק לעולם וכל אחד שהתעניין מקבל מודעת לידים למשל מהקמפיין השני!

(אל תשכחו גם לבצע אי הכללה של הקהל המותאם אישית שלכם בקמפיין הראשון כדי שלאחר הצפייה הם לא יקבלו את אותו הסרטון שהם כבר צפו בו שוב אלא את קמפיין הלידים שלכם בלבד).

ב. יצירת קהל על פי מעורבות בדף פייסבוק

אפשרות נפלאה ליצירת קהלים גדולים שכבר מכירים או לפחות מזהים את המותג שלנו היא יצירת קהלים על פי מעורבות בדף עסקי.

ניתן לבחור את אחד הדפים שלנו ולהגדיר יצירת קהל על פי אנשים שביקרו בדף שלנו (אפילו אם הם לא עשו לייק!), אנשים שהראו מעורבות באחד הפוסטים שפורסמו על ידי הדף. (אי אפשר פוסט ספציפי נכון להיום, קצת מעצבן, כן אפשר וידאו ספציפי בקהל הקודם שראינו), אנשים שלחצו על לחצן כלשהו, שלחו הודעה או שמרו את הדף או פוסט בו. בכל מקרה, אפשר גם פשוט לקחת הכל ביחד וליצור קהל על פי כל מעורבות כלשהי בדף, זה מה שמסומן בתמונה שמתחת.

השלב הבא הוא לבחור גם פה את טווח הזמן שלנו, זאת אומרת כמה זמן בן אדם נשמר בקהל. שנה זה המקסימום גם פה.

שימו לב שיש אפשרות לשחק עם אי הכללות (כפתור אל תכלול) או כלול נוספים וככה לוודא שתפסנו בדיוק את הקהל שאנו רוצים.

השלב הבא הוא לתת שם לקהל ובדיוק כמו כל קהל אחר, ליצור אותו, לחכות קצת ולבחור אותו באיזו סדרת מודעות שנרצה לפרסום. בהצלחה 🙂

שימו לב: למעלה יש תנאי של "כלשהו" או "הכל". אם נשאיר על כלשהו ונבחר כמה תנאים שונים הקהל יגדל ויכלול כן בן אדם אפילו אם הוא עונה על אחד התנאים. לעומת זאת אם נסמן "הכל" הדבר יקטין את הקהל שכן בקהל ייכללו רק אנשים שעומדים בכל אחד מהתנאים שלנו ביחד.

ג. קהל על פי מעורבות באינסטגרם

לאנשים שיש אינסטגרם עסקי שימו לב שקהל על פי מעורבות בפרופיל אינסטגרם שלכם זה עובד בדיוק אותו דבר כמו יצירת קהל על פי מעורבות בדף פייסבוק. אחד לאחד.

סיכום קהלים מותאמים אישית

בזאת נסכם את נושא הקהלים המותאמים אישית. ראינו איך יוצרים קהל על פי קובץ לקוח, מעורבות בסרטון, בדף ובפרופיל אינסטגרם עסקי. דבר חשוב מאד שדילגנו עליו הוא יצירת קהלים על פי הפיקסל של פייסבוק ונצטרך לחזור לזה אחרי הפרק הבא. חשוב לציין, שימו לב שהקהלים האלו משמשים אותי המון וביניהם נמצאים הרבה לקוחות פוטנציאליים שסומכים על העסק שלך ורק מחכים לקנות אם נלחץ עליהם קצת במבצע או הצעה מיוחדת כלשהי.

3. יצירת קהל דומה (lookalike)

קהלים דומים הם קהלים חדשים שפייסבוק מאתר עבורנו על בסיס מאות סטטיסטיקות שהתבצעו על קהל מותאם אישית שלנו. זאת אומרת שצריך ליצור קהל מותאם אישית שיהווה מקור כלשהו ולאחר מכן לשלוח את המערכת לחפש אנשים דומים להם.

נכון להיום מדובר באחד הקהלים האפקטיביים ביותר ורב העבודה שלי מול קהלים חדשים מתבססת עליו, אני כמעט לא עובד עם תחומי עניין מרב שזה עובד לי טוב.

בעיקרון, ככל שקהל המקור יהיה גדול יותר פייסבוק יוכל להבין טוב יותר איזה סוג של אנשים אנחנו מחפשים ולמצוא אותם ביתר דיוק. יש כאלה שאומרים שצריך קהל של 1,000 ומעלה אבל אני רואה תוצאות מצוינות עם כמה מאות ואפילו עם 100 (המינימום הנצרך על ידי המערכת).

בנוסף, כמובן שככל שקהל המקור יהיה מורכב מאנשים שבצעו פעולה יותר קרובה לפעולה החשובה לנו נוכל לצפות באופן כללי למציאת קהל חדש איכותי יותר. זאת אומרת שאם אעלה רשימה של 1,000 לידים בתאוריה הקהל שאקבל יהיה פחות טוב מאם הייתי מעלה רשימה של 1,000 לקוחות משלמים ויוצר מהם קהל דומה.

חשוב גם לדעת שקהלים דומים אינם מתאימים אם ברצונך למצוא קהל חדש שעונה על פרמטר אחד מסויים. זאת אומרת שלא אעלה רשימה של 300 רופאים, אצור מהם קהל דומה ואניח שפייסבוק ימצא עבורי רופאים נוספים. הרעיון הוא למצוא אנשים שההתנהגות הכללית שלהם, במגוון פרמטרים תהיה זהה ובדוגמה שנתנו פייסבוק ימצא לי גם רופאים למשל אבל יכול להיות שגם חולים למשל, שכן יש להם הרבה התנהגויות משותפות והרגלי גלישה דומים לרופאים. זוהי דוגמה תאורתית כמובן אבל ככה זה עובד.

אז איך יוצרים קהל דומה

כדי ליצור קהל דומה נקליק שוב על כפתור "צור קהל" במסך הקהלים, נבחר באפשרות לקהל דומה וייפתח בפנינו חלון של יצירת קהל דומה. צילמתי אותו והוא מופיע פה למטה.

פה נצטרך להגדיר דבר ראשון מיהו קהל המקור שלנו, נוכל לבחור בין כל הקהלים המותאמים אישית שיצרנו עד כה.

לאחר מכן נצטרך לבחור את המיקום בו אנחנו רוצים למצוא קהל דומה. שימו לב שאין פה ממש ערים או אזורים ספציפיים אלא רק "ישראל" באופן כללי. הצמצום הגאוגרפי הנוסף קורה ברמת סדרת המודעות שם נבחר בקהל הדומה  שלנו ובנוסף נוכל גם להקטין לפי כל ההגדרות הרגילות הנוספות (מיקומים גאוגרפיים, גילאים, מין ואף לחתוך לתחומי עניין מתוך אותו קהל דומה).

בשלב הבא נצטרך לסמן בסרגל את גודל הקהל שאנו רוצים. שימו לב שככל שתבחרו בקהל קטן יותר כך הוא יהיה דומה יותר (תאורתית, זה לא מדע מדויק) לקהל המקור שלכם. זאת אומרת שקהל של 1%, 2% ואפילו 3% יכול להביא תוצאות מצויינות.

אפשר גם להקליק על אפשרויות מתקדמות ושם ליצור כמה קהלים בגדלים שונים במכה. נכון להיום יש עם זה באג ובמשתמשים רבים בעברית האפשרויות המתקדמות לא עובדות טוב, אם נתקעתם על זה וזה מה שחסר לכם פשוט תשנו את הפייסבוק שלכם לאנגלית שנייה, תכנסו חזרה, תצרו את הקהל ואז תחזירו לעברית.

לאחר שהגדרנו הכל נקליק על "צור קהל" למטה וזה הכל. שוב יכול לקחת גם 24 שעות עד שהקהל יהיה מוכן ואנו יכולים לבחור אותו מכל סדרת מודעות. כרגע למדת על אחד מסוגי הקהלים היעילים ביותר עבור מגוון עסקים, מזל טוב!

11. הפייסבוק פיקסל Facebook pixel

הגענו לחלק המתקדם של המדריך באופן רשמי. בפרק זה נדבר על הפיקסל המפורסם של פייסבוק, נבין מה זה, איך משתמשים בו ולמה מפרסמים שלא יודעים להשתמש בו למעשה עובדים בחושך ואינם מודדים תוצאות וממטבים את המודעות שלהם בצורה הטובה ביותר. מומלץ להכין כוס קפה לפני קריאת פרק זה 🙂

להבין את הפיקסל

הפיקסל של פייסבוק הינו למעשה כמה שורות קוד קצרות בעלות מזהה ייחודי לחשבון שלנו אותן אנו שותלים בנכסים חיצוניים מפייסבוק עצמה על מנת להעביר נתונים משם למערכת הפרסום. זאת אומרת, להעביר נתונים על מה קורה אצלי באתר או בדף הנחיתה ישירות לפייסבוק.

לאחר שתילתו, הפיקסל ידע לעקוב ולסמן אנשים שנכנסו לכתובות האינטרנט שלכם. מי היה באיזה דף, כמה זמן הוא היה ואפילו עם קצת עזרה מצדכם, אילו פעולות ספציפיות האדם ביצע באתר שלך.

זה אומר שהפיקסל, אם יוגדר נכון, יוכל לסמן לפייסבוק מי היה בדף נחיתה והשאיר ליד, מי היה ולא השאיר ליד ובחנויות אפילו מי קנה איזה מוצר, מי הוסיף פריט מסויים לעגלה ואז נטש ונעלם וכן הלאה.

הכוח הזה מאפשר לנו לעשות כמה דברים בתור משווקים, הנה כמה מהחשובים ביותר:

1. ליצור קהלים מותאמים אישית לפי אנשים שהיו בדפים או באתר שלך

למשל ליצור קהל מאנשים שביקרו בדף הנחיתה שלך ולא קנו כדי לשווק להם מחדש. למשל ליצור קהל מאנשים שהשאירו ליד (היו בדף התודה) כדי ליצור מהם קהל דומה ולמצוא אנשים דומים לאלו שאהבו את המוצר וההצעה שלנו. למשל ליצור קהל של אנשים שקראו את אחד המאמרים שלנו כדי למכור להם מוצר בנושא וגם אולי פשוט לתפוס את כל מי שלמשל היה באתר שלנו בחצי השנה האחרונה כדי לספר לו על מבצע חדש וחד פעמי שיש לנו. מדובר בקהלי Remarketing מאד איכותיים פעמים רבות.

2. הגדרת ומעקב אחר המרות

בפשטות, המרה היא פעולה שהתבצעה על ידי גולש. בדרך כלל תהיה המרה אחת או שתיים שהרבה יותר מעניינות אותנו מאחרות. השארת פרטים (ליד) למשל היא הפעולה הכי מעניינת עבור עסקים רבים שלא מוכרים באינטרנט אלא באופן טלפוני או פרונטלי.

עבור חנויות למשל המרה שיכולה לעניין מאד תהיה כמובן רכישה, אבל גם הוספה לעגלה או פעולת צ'קאווט בתוך החנות טובה לנו למעקב.

לאחר ששתלנו את הפיקסל והגדרנו המרות בצורה נכונה נוכל לעקוב בדיוק אחר כמה המרות התבצעו בפרסומים שלנו, כמה עלתה לנו כל המרה ובדיוק מאיפה היא הגיעה.

זאת אומרת שנוכל לפרסם נגיד 4 קמפיינים שונים עם קהלים שונים ומספר מודעות בכל אחד מהם ופייסבוק ישייכו עבורינו כל ליד שנכנס למקום ממנו הוא הגיע, הרי המערכת יודעת איזה גולש ראה איזו מודעה ובעזרת הפיקסל היא יודעת גם שהוא הומר בסוף.

תחשבו מה קורה אם יש לי למשל דף נחיתה אחד למוצר שלי ואותו אני משווק בפרופיל האישי, בקבוצות רלונטיות, בעמוד העסקי, ב-4 קמפיינים שונים, בנוסף גם בקמפיין שפתחתי בגוגל, סדרת מודעות שרצה בכלל באינסטגרם… בקיצור בסופו של דבר אני רואה שנכנסו לידים, אני רואה כמה כסף הוצאתי, אבל מאיפה הלידים הגיעו? האם יכול להיות שקמפיינים מסויימים עובדים ואחרים הם בזבוז כסף מוחלט? כנראה שכן, אם לא אמדוד המרות לא אוכל לדעת מה עובד ומה לא עובד, אם לא אדע מה עובד או לא עובד לא אוכל לשפר ולעשות אופטימזצייה לאורך זמן.

בקיצור, הגדרת ומעקב המרות הינם אחת היכולות החשובות ביותר של מפרסמים, אם הגעתם לפרק זה ואתם עדיין איתי, מומלץ לעשות מאמץ להבין את הנושא הזה. לא מעורב פה תכנות או משהו וכל אחד יכול להצליח 🙂

3. יצירת קמפיין המרות

לכל מטרה שפייסבוק מכיר, יש קמפיין שעוזר להשיג אותה טוב יותר. אם נרצה קליקים על מודעות יש קמפיין תנועה, אם נרצה לייקים תגובות ושיתופים לפוסט יש קמפיין מעורבות, אם נרצה יותר צפיות בסרטון יש צפיות בסרטון וכן הלאה.

לאחר שנגדיר המרה בנכס חיצוני לפייסבוק (אתר או דף נחיתה), נוכל ליצור קמפיין שעוזר לנו להשיג עוד מאותה המרה ספציפית שהגדרנו. במילים אחרות, קמפיין שעוזר לך וממטב את עצמו להשיג כמה שיותר לידים באתר שלך, לא סתם קליקים או מעורבות!

אז בקיצור כדאי לראות איך כל העסק הזה עובד.

שתילת הפיקסל

הדבר הראשון שנצטרך לעשות יהיה למצוא את קוד הפיקסל הייחודי של החשבון שלנו. לכל חשבון פייסבוק יש פיקסל משלו ולכן אפשר להיות רגוע שאף אחד לא יוכל לדעת שום דבר על האתרים ודפי הנחיתה שלך בעקבות שתילה של הפיקסל (וכך גם אנחנו לא יכולים לבדוק שום דבר על המתחרים בגלל שהם שתלו את הפיקסל).

כדי להגיע לקוד נצטרך דבר ראשון את כלי הפיקסלים ולהוציא את הקוד משם.

אחרי שנבחר בכלי הזה, יכול להיות שנתבקש ליצור את הפיקסל בפעם הראשונה אם עדיין לא עשית זאת בעבר. נוכל לתת לו שם ומעבר לזה פשוט לעקוב אחר ההוראות והמסכים, זה פשוט למדי.

יכול גם להיות שתגיע למסך מנהל האירועים אם כבר התעסקת עם הפיקסל מתישהו קודם, במקרה הזה יש להקליק על פרטים ואז על הגדר. בסופו של דבר, לא משנה מה יש לך על המסך נוכל להגיע למסך הזה:

כעת יש בפנינו 3 אפשרויות.

הראשונה היא להתקין את הפיקסל באחד מהמערכות שפייסבוק מכיר עם הוראות ייחודיות. אם האתר או המערכת החיצונית שלך היא אחת מאלו שמופיעות ברשימת השמות, כדאי לדעת שיש דרך קלה וקבועה לשתול את הפיקסל בהן. אפשר גם לגשת למסמך הרשמי של פייסבוק בנושא בקליק פה.

האפשרות השנייה היא להתקין את הקוד באופן ידני, זו תהיה האפשרות שאסביר פה שכן היא מתאימה למספר הרחב ביותר של מערכות.

האפשרות השלישית אומרת לשלוח את קוד הפיקסל שלך באימייל למישהו ביחד עם הוראות לגבי השתילה. אם יש לך אתר אינטרנט במערכת סגורה, אינך מעוניין להתעסק עם זה או כל דבר אחר ניתן להשתמש באפשרות זו כדי לשלוח את הפרטים למי שמתעסק לך באתר / דפי נחיתה.

איך מתקינים ידנית את הפיקסל

בין אם יש לך אתר וורדפרס, דפי נחיתה במערכת דיוור כלשהי או כל דבר כזה התקנת הפיקסל בצורה ידנית היא כנראה מה שהכי כדאי לך לדעת.

מה שצריך לעשות זה להקליק על האפשרות השנייה "התקן ידנית את הקוד בעצמך" ומשם להעתיק את הקוד שמופיע תחת סעיף 2. ניתן להעתיק את הקוד בקליק על ידי לחיצה עליו, מצורפת תמונה:

הקוד שלנו מועתק, כעת נצטרך להדביק אותו במקומות הנכונים.

מבחינת מיקומים, את הקוד נדביק בכל דף נחיתה ואתר אינטרנט שלנו כולל (וזה חשוב) בדפי התודה שלנו. בכל מערכת שתילת הקוד יכולה להיות טיפה אחרת ויש יותר מדי מערכות מכדי להראות את כולן אז נצטרך להבין את הרעיון ובמקרה והסתבכת אני ממליץ לשלוח אימייל לתמיכה של האתר או מערכת הדיוור שלך.

מה שצריך לעשות זה למצוא גישה לקוד ה-Head באתר ולשים את הפיקסל שם.

אתרי וורדפרס WordPress

בוורדפרס אפשר להשתמש בתוסף כלשהו כדי לעשות את זה. DCO Insert analytics למשל הוא תוסף הכי פשוט שיש שאפשר להטמיע בו קודים לאן שרוצים וזה שם אותם בכל האתר במכה אחת. כמובן שיש מאות אם לא אלפי תוספים אחרים וזה רק אחד מהם אבל הוא עובד מצוין.

דוגמה לבעלי אתר וורדפרס:

מערכת הדיוור VIPLUS

ב-VIPLUS יש לפתוח את דף הנחיתה שלך, ללכת ללשונית מתקדם ושם תחת "קודי מעקב" לשתול את הפיקסל גם בקוד ה-Head הראשון (דף הנחיתה) וגם בקוד ה-Head השני (דף התודה):

מערכת הדיוור רב מסר

ברב מסר נכנסים לדף הנחיתה שלנו, מקליקים למעלה על אפשרויות מתקדמות ושם מחפשים את המקום המתאים לקוד. שימו לב שצריך לעשות את אותה הפעולה גם בדף התודה.

בקיצור, אפשר לחפור שעות על המערכות השונות

צריך לראות איפה שותלים אותו אצלך, כל מערכת שמכבדת את עצמה נותנת לך גישה לקוד ה-HEAD וה-BODY של העמוד מכיוון שאי אפשר לשווק במקצועיות ללא יכולת לשתול קודי מעקב (יש עוד קודים חוץ מהפיקסל באופן כללי, גם לגוגל למשל). בדרך כלל זה תהליך פשוט מאד.

איך יודעים ששתלנו את הפיקסל כמו שצריך

אז ממש לא צריך לנחש וגם לא צריך להתחיל לפרסם ולראות אם מתקבלים נתונים או לא. אפשר לבדוק זאת באופן מיידי בעזרת תוסף קטן שמתלבש על דפדפן Chrome ועוזר לנו לנטר פעילויות של פיקסלים באתרים שונים.

הורידו את התוסף Facebook Pixel Helper בדפדפן Chrome בלחיצה פה.

לאחר ההורדה יוסף לדפדפן שלך כפתור קטן שנקרא ה-Facebook Pixel Helper. כל מה שהוא עושה זה לבדוק עבורך האם בדף האינטרנט שאנחנו נמצאים בו כרגע מושתל פיקסל של פייסבוק, מספר המזהה הייחודי של הפיקסל ואילו אירועים הפיקסל זיהה בעמוד. בהתחלה האירוע היחיד שתוכל לראות בעמוד שלך יהיה Page view ו-Micro data. עוד על אירועים אחר כך.

כל עוד התוסף זיהה פיקסל וליד כל אירוע מסומן V ירוק אנחנו בסדר ושתלנו את הפיקסל בהצלחה! 🙂

יצירת קהלים מותאמים אישית על פי תנועה באתר

כעת לאחר ששתלנו את הפיקסל בהצלחה, כבר אפשר להשתמש באחת היכולות החשובות ביותר שלו, יצירת קהלים מאנשים שביקרו באתר או בדפי הנחיתה שלנו!

כדי לעשות זאת נחזור למסך הקהלים, נקליק על כפתור "צור קהל" והפעם נוכל להשתמש באפשרות יצירת קהל על פי תנועה באתר. מצורפת תמונה שמראה איך זה נראה.

בדומה לקהלים האחרים שראינו, גם קהל זה מבוסס על פי זמן מסוים ומשתנה כל הזמן בהתאם אליו.

אפשרויות יצירת הקהלים על פי תנועה באתר כוללות:

"כל המבקרים באתר" – ניצור קהל מאנשים שהיו באחד המקומות בהם שתלנו את הפיקסל. זאת אומרת שאם שתלנו את אותו הפיקסל ב-2 אתרים ו-10 דפי נחיתה שונים ביקור בכל אחד מהם יכניס אותי לקהל הזה. מושלם לאלה שרוצים ליצור קהל כמה שיותר גדול למטרת Remarketing.

"אנשים שביקרו בדפי אינטרנט ספציפיים" – ליצור קהלים על פי אנשים שביקרו דף ספציפי. אפשר לקבוע כתובת ספציפית בעזרת שינוי הכפתור ל"שווה ל" או כתובת כללית על ידי השארת הכפתור על "כולל". זאת אומרת שמה שעשיתי בתמונה כולל קהל שהיה בכתובת orsoffer.com וגם orsoffer.com/bla, orsoffer.com/articles ובעצם כל דף באתר שלי. אם הייתי משנה את הכפתור ל"שווה" הייתי למעשה יוצר קהל אך ורק מאנשים שהיו בדף הבית.

שימו לב שאפשר ליצור להוסיף תנאי "וגם" למטה כדי ליצור קהל יותר מורכב מאנשים שהיו ב-2 מקומות ואפילו לבצע אי הכללות לאנשים שהיו בדף מסויים.

במילים אחרות, אני יכול ליצור קהל שהיה בדף נחיתה מסויים אבל לא בדף תודה וכך להגיע לאנשים שמתעניינים אבל החליטו לא להשאיר פרטים כרגע כדי לשווק להם מחדש.

אפשר גם ליצור קהל מאנשים שביקרו בדף תודה וכך ליצור קהל מאנשים שהשלימו רישום, קנו משהו או כל דבר כזה. בקיצור, האפשרויות לא נגמרות ותלויות רק בניסיון ובדמיון שלך.

"מבקרים לפי זמן שבילו" – ניתן גם ליצור קהל שכולל בתוכו את האנשים שבילו הכי הרבה זמן באתר או בדף שלך. זאת אומרת שאם יש לך דף עם סרטונים למשל אפשרי ליצור קהל רק מהאנשים שבילו שם הכי הרבה.

"קהל על פי אירוע (From your events)" – בפרק הבא נלמד על אירועים בפייסבוק (אירועים של הפיקסל, לא בר מצווה או חתונה) ואז נבין מה זה, אז תזכרו שזה פה ואפשר ליצור קהל מאנשים שפייסבוק זיהה שביצעו המרה כלשהי באתר שלך.

טיפ לאלופים: יצירת קהלים למטרות שיווק מחדש (Remarketing) על פי תנועה באתר היא יכולת חשובה מאד. גם פה מדובר על אחד הקהלים החמים ביותר שלך שמכיל אנשים שרק צריכים דחיפה קטנה כדי לקנות. בנוסף, לאחר יצירת הקהלים האלו אפשר ליצור מהם קהלים דומים כפי שראינו קודם. מה שאומר שאני יכול למשל ליצור קהל מאנשים שביקרו בדף תודה כלשהו שלי, ליצור מהקהל הזה קהל דומה ובלי להעלות שום רשימה יש לי קהל דומה ללידים שלי שמתעדכן לבד כל 3-4 ימים 🙂

הגדרת ומעקב המרות

היכולת למדוד בדיוק מאיזו מודעה הגיעו לידים יותר זולים, בדיוק כמה לידים קיבלנו בכל מיקום פרסום או איזה קמפיין ספציפי הביא יותר רכישות היא היכולת שתפריד בין מפרסם עיוור ובינוני לאיש שיווק מוצלח שכל הכלים פרושים בפניו על מנת לקבל החלטות ולבצע אופטימיזצייה ברמה גבוהה.

כדי להגדיר המרות שקורות מחוץ לפייסבוק, זאת אומרת באתר שלך או בדפי הנחיתה שלך, נצטרך לעזור לפייסבוק לדעת איזו המרה מעניינת אותנו ואיפה בדיוק היא מתרחשת. זאת אומרת, אם יש לי דף נחיתה למשל ולדף הנחיתה יש גם דף תודה, אצטרך לדאוג לדווח לפייסבוק שכל אדם אשר מגיע לדף התודה – הרי שהוא השאיר ליד.

זו הסיבה לכך שדפי תודה הם מאד חשובים ואם תזכרו קודם ששתלנו את הפיקסל, הדגשתי שצריך לשתול אותו גם בהם.

חשוב להבין: המערכת לא יודעת מה הולך אצלכם, מה יש באתר, מה המוצר שאתם מוכרים לצורך העניין. היא רק יודעת אם היה בדף הספציפי הזה גולש או לא, מה שאנחנו צריכים לעשות זה להסביר לה שבדף התודה היה גולש ומבחינתנו זה אומר שהוא "ליד" או שהוא "קנה". כל פעולה כזאת היא למעשה מבחינת פייסבוק אירוע שהתרחש באתר שלך.

אחרי שהגדרנו המרה, נוכל לבקש מכל קמפיין להציג לנו את הנתון של כמה המרות הוא הביא ובאיזה עלות. למשל, כמה לידים הגיעו בדף הנחיתה שלנו דרך קמפיין מסויים, דרך סדרת מודעות מסויימת ואפילו ממודעה ספציפית.

ישנן 2 סוגים של הגדרת המרות בפייסבוק. המרה מותאמת אישית והמרה על פי אירוע. אני נוטה להגיד שהמרה מותאמת אישית היא יותר קלה להבנה אבל לפעמים פשוט אי אפשר להשתמש בה. המרה על פי אירוע היא אולי טיפה יותר מסובכת אבל גם יותר קל להקים אותה אחרי שמבינים איך זה עובד וגם היא תעבוד ביותר מערכות. בנוסף, בחנויות אינטרנטיות זה ממש בגדר החובה להבין את ההמרה על פי אירוע. נגע בכך בקצרה בקרוב.

המרה מותאמת אישית Custom Conversions

המרה מותאמת אישית זו המרה שעובדת כך: אנו מספרים לפייסבוק שכתובת מסויימת שווה מבחינתו להמרה ספציפית, נותנים לה שם ונגמר הסיפור.

זאת אומרת שאם למשל יש לי דף נחיתה והכתובת שלו היא https://orsoffer.com/landingpageexample ולדף הנחיתה הזה ישנה כתובת אחרת לדף התודה כמו למשל https://orsoffer.com/thankyoumyfriend ההמרה מתרחשת מתי שמישהו הגיע לדף התודה. אם אני מוכר שם משהו, ההמרה בדף התודה תהיה מסוג "רכישה". אם זהו דף קליטת פרטים שבעצם משיג לידים, אז ההמרה היא מסוג "ליד".

כדי להגדיר המרה מותאמת אישית יש לבחור ב"המרות מותאמות אישית" בתפריט הראשי שלנו בפייסבוק ושם להקליק על "יצירת המרה מותאמת אישית" או "Create Custom Conversion".

במסך הזה נצטרך לבחור את כתובת דף התודה שלנו, לתת שם להמרה ולקבוע את הקטגוריה שלה. אני ממליץ בשלב זה לא לקבוע ערך להמרה שכן בדרך כלל לאנשים חדשים בעולם השיווק טיפה קשה לעשות את החישוב של כמה שווה להם בדיוק כל ליד ואפילו כל רכישה בתשלום קבוע. בכל אופן אפשר לעשות את זה אבל אני ממליץ לעזוב כרגע. לאחר שסיימנו נקליק על "Create" או "יצירה". מצורפת למטה דוגמה של הגדרת המרה מותאמת אישית.

לאחר שהגדרנו את ההמרה למעשה סיימנו ועכשיו כל קמפיין שמישהו מקליק על פרסום שיוצא ממנו ולאחר מכן מגיע לדף התודה שלנו פייסבוק ידע לספור המרה 1 מהסוג שיצרנו. ניתן לבחור להציג את הנתון הזה מ"התאם אישית עמודות" בתוך מנהל המודעות. אלו הם השלבים לעשות את זה:

1. הולכים למסך במנהל המודעות בו נרצה להציג את כמות ועלות ההמרות. (למשל קמפיינים, סדרות מודעות או מודעות).

2. מקליקים על "התאם אישית עמודות".

3. גוללים את כל הנתונים עד שנמצא את שם ההמרה שיצרנו.

4. מוסיפים דרך תיבת הסימון את ההמרה שיצרנו וגם טיפה למטה את Cost per ההמרה שיצרנו.

5. גוררים את 2 הנתונים בצד שמאל בין הנתונים יחסית לראש העמודות שיופיעו קרוב למען הנוחות.

6. מקליקים על החל וכרגע אפשר לראות כמה המרות אותו ובאיזו עלות הביא כל קמפיין/סדרת מודעות/מודעה.

מזל טוב, למדת כיצד להגדיר המרות מותאמות אישית וגם איך לבצע מעקב המרות!

מצורפת תמונה שמראה איך זה יראה, בכל פעם שליד ייכנס בעקבות סדרת המודעות הזו נקבל ליד אחד וגם נראה חישוב של כמה יצא לנו לשלם על כל ליד:

המרה על פי אירוע Event

זו הייתה שיטה אחת להגדיר המרות והיא מצויינת עבור אנשים רבים. אם מה שראינו עובד עבורך ולא בא לך להסתבך אפשר לדלג על הפרק הזה ולעבור הלאה. אבל, במידה ויש לך חנות אינטרנטית, או שיש לך המרות שקורות גם בדפי תודה ללא כתובת אינטרנט (למשל טופס שמי שמשאיר בו פרטים פשוט הכיתוב משתנה ל-"תודה שנרשמת" או מערכת דיוור בה יש דף תודה מובנה בלי כתובת (למשל ב-VIPLUS), או אפילו אם סתם בא לך להעשיר ולהבין את הנושא, עכשיו נראה איך מגדירים המרות על פי אירוע. בנוסף, כדאי לקחת בחשבון שעבור מי שיודע מה הוא עושה, הגדרת המרה בשיטה הזו היא גם הרבה יותר קלה ומהירה.

מה זה אירוע

אירוע הוא פעולה ספציפית שהפיקסל של פייסבוק יודע לזהות שקרתה בעמוד מסויים. למשל, צפייה בעמוד זה אירוע ברירת המחדל שכרגע קיים בכל דף באתר שלך ובדפי הנחיתה אם שתלת את הפיקסל טוב. אפשר גם להקליק על ה-Facebook Pixel Helper ולראות אילו אירועים נדלקו לך ופייסבוק זיהה. בכל פעם שגולש מפעיל אירוע באתר, דיווח על ההמרה שקרתה נשלחת לפייסבוק ואפשר לראות אותו במערכת הפרסום.

אירועים יכולים להיות הכל, החל מרכישה, השארת ליד, השלמת רישום, הוספה לעגלה, לחיצה על כפתור מסויים, שהייה של יותר מזמן מסויים בדף, התבוננות על מוצר ספציפי בחנות שלך ועוד. אנחנו קובעים מה חשוב לנו לבדוק באתר ורק צריכים לספר לפייסבוק מה זה ולתת לו אמצעים למדוד את זה. עושים את זה על ידי הגדרת ההמרה בצד של פייסבוק ואז הוספת קוד מסויים למקום בו מתבצעת ההמרה.

הגדרת המרה על פי אירוע

על מנת להגדיר אירוע מסוים שקורה באתר שלך ולקבל קוד מפייסבוק שעוזר לו להבין אותו נצטרך לחזור בתפריט הראשי למסך הפיקסלים. שם שוב נקליק על הגדר בדיוק כפי שעשינו שלמדנו לראשונה על שתילת הפיקסל. שוב נבחר להגדיר באופן ידני רק שהפעם לא נעתיק את הקוד (הרי כבר שתלנו אותו) אלא נקליק למטה על "המשך". נגיע למסך הזה בו אפשר לבחור איזה אירוע להגדיר:

למשל, נגיד שאני רוצה למדוד כמה לידים נכנסים אליי דרך הפרסומים, אקליק על כפתור "יצירת ליד" ואקבל שורת קוד קצרה להעתקה שנראית ככה:

<script>
fbq('track', 'Lead');
</script>

את הקוד הזה אצטרך לשתול בתוך מקטע ה-Body של דף התודה שלי בלבד.

שימו לב: שתלתם אירוע בדף נחיתה במקום דף תודה – כרגע הגדרתם שכל טעינה של העמוד תדווח המרה לפייסבוק – זאת אומרת שלמשל אם תקבלו 20 קליקים על מודעה ו-2 לידים מתוכם, פייסבוק ידווח על 20 קליקים ו-20 לידים (קצת פחות כי לא כל מי שהקליק באמת טען את הדף). בקיצור, לא תוכלו לנתח המרות בכלל ובתור מתחילים זה גם יהיה מאד מבלבל. בקיצור, קודי המרה שותלים בדפי תודה בלבד!

שתילת הקוד במערכות שונות

בגלל שהקוד הולך לקוד ה-Body, קל מאד לשתול אותו בדרך כלל שכן כל התוכן של דף הנחיתה שלכם הוא למעשה ה-Body של הדף.

אם יש לי דף תודה שנבנה באתר וורדפרס אני יכול לזרוק אליו דרך עורך הטקסט את הקוד, אם אני ב-Wix אני פשוט גורר בלוק מסוג HTML ושם שותל אותו. אם אני במערכת דיוור כלשהי בדרך כלל יש מקום ייעודי שכתוב עליו קוד BODY ושם שמים את זה (ב-VIPLUS זה למשל במשבצת השלישית במתקדם קודי מעקב, ברב מסר שמים את זה בקופסה השלישית תחת אפשרויות מתקדמות).

גם פה אם הסתבכתם הכי קל זה פשוט לשלוח מייל לתמיכה של המערכת שלכם ולשאול אותם "איפה אני שותל קודי אירוע של פייסבוק כדי למדוד המרות". בדרך כלל הם ענו על השאלה הזו כבר מיליון פעם וישמחו לעזור לכם.

אחרי ששתלנו את האירוע נצטרך לבדוק שהוא עובד, נעשה זאת בקלות כמובן בעזרת התוסף Facebook Pixel Helper שהתקנו קודם. עכשיו הבנו שאותו Pageview עם V ירוק שראינו קודם הוא למעשה אירוע טעינת דף של פייסבוק רק שכעת, ספציפית בדף הנחיתה בו הוספנו את הקוד החדש, נצטרך לראות V נוסף שמראה טעינה של ההמרה שיצרנו, למשל ליד. ככה זה יראה בתוסף שלנו:

בדומה להמרות מותאמות אישית, למעשה סיימנו את העבודה עכשיו. כעת ניתן לעקוב אחר כל ההמרות שלנו דרך העמודות בתוך מנהל המודעות. מעתיק לכאן את ההסבר מלמעלה לגבי איך עושים זאת:

1. הולכים למסך במנהל המודעות בו נרצה להציג את כמות ועלות ההמרות. (למשל קמפיינים, סדרות מודעות או מודעות).

2. מקליקים על "התאם אישית עמודות".

3. גוללים את כל הנתונים עד שנמצא את שם ההמרה מהסוג הנכון שהגדרנו, כל האירועים הקבועים של פייסבוק נמצאים שם כבר בין אם שתלנו אותם ובין אם לא.

4. מוסיפים דרך תיבת הסימון את ההמרה המתאימה (במקרה שלנו נגיד ליד) וגם טיפה למטה את Cost per ההמרה המתאימה (Cost per ליד).

5. גוררים את 2 הנתונים בצד שמאל בין הנתונים יחסית לראש העמודות שיופיעו קרוב למען הנוחות.

6. מקליקים על החל וכרגע אפשר לראות כמה המרות אותו ובאיזו עלות הביא כל קמפיין/סדרת מודעות/מודעה.

ומזל טוב, למדנו את אחד הנושאים הכי מבלבלים בשיווק בפייסבוק, הגדרת המרות על פי אירוע! 🙂

מצורפת תמונה שמראה איך זה יראה, בכל פעם שליד ייכנס בעקבות המודעה הספציפית הזו נקבל ליד אחד וגם נראה חישוב של כמה יצא לנו לשלם על כל ליד בממוצע:

הערות לחנויות

לא הראיתי פה איך מגדירים משתנים בתוך האירועים כמו למשל ערך של פריטים מסוימים, מספר מזהה שלהם וכו'. הדברים האלו חשובים לכם.

אם בבעלותך חנות אינטרנטית רצוי שכל פעולה בחנות תדליק המרה מתאימה. תהליך שלקוח עובר בחנות נראה כמו משהו בסגנון:

  1. אירוע View content נדלק ברגע צפייה בפריט ספציפי.
  2. אירוע Add to cart נדלק כאשר גולש מוסיף פריט ספציפי לעגלה.
  3. אירוע Initiate Checkout נדלק כאשר עושים צ'קאווט.

וכו' וכו' עד לאירוע הרכישה עצמה.

רצוי שכל אירוע כזה יכלול כמה שיותר פרטים. אם תגדירו את זה נכון תוכלו מעבר ללנתח נתונים בצורה מלאה ולהשוות בין כמות צפיות התוכן, ההוספות לעגלה והרכישות למשל גם להגדיר קמפיין רימרקטינג דינמי שבעזרתו תוכלו להגדיר שכל אדם שצפה בפריט מסוים ולא רכש אותו, יקבל פרסומות עליו בימים הקרובים. זה נקרא קמפיין מכירות מקטלוג מוצרים ולא נכנס לחומר זה במדריך הזה.

החדשות הטובות הן, ברבות מהמערכות הפופולריות ליצירת חנות אינטרנטית יש כבר בצורה מובנית את כל האירועים ואין מה להסתבך. פלטפורמות כמו Shopify, Woo ועוד מסדרת הכל בשבילכם כבר ברגע שתילת הפיקסל, אתם כמובן יכולים לבדוק שזה באמת עובד בעזרת התוסף שלכם, ה-Facebook Pixel Helper. פשוט תוסיפו פריט לעגלה ותראו אם האירוע הנכון נדלק, תקליק עליו ותראו אם פייסבוק מזהה ערך רכישה, מספר מזהה וכו'.

אפשר גם לפנות לבעלים של החנות או המערכת שלכם ולשאול אותם על זה, ככל הנראה הם יכירו את זה וישמחו לעזור אולי בתשלום מסוים ואולי גם בחינם.

קמפיין המרות

לאחר שלמדנו איך להגדיר ולעקוב אחר המרה בפייסבוק, נפתחת בפנינו האפשרות ליצור קמפיין שמטרתו אינה קליקים או כל פעולה חצי מעניינת שכזו אלא קמפיין שיעשה אופטימיזצייה ויעזור לנו לקבל כמה שיותר ממה שמעניין אותנו באמת, המרות.

למעשה, את החלק הקשה כבר עשינו. שתלנו את הפיקסל והגדרנו המרה. רק נשאר לנו ליצור את הקמפיין עצמו ואת זה אנחנו כבר יודעים לעשות. אז בואו ניצור קמפיין חדש והפעם נבחר בקמפיין המרות.

לאחר שיצרנו את הקמפיין נגיע שוב למסך סדרת המודעות רק שהפעם יש תוספת קטנה למעלה שמבקשת מאיתנו לבחור את אירוע ההמרה שמעניין אותנו. ניתן לבחור את אחד מהאירועים המוכנים מראש של פייסבוק במידה והגדרנו המרה על פי אירוע או את אחת מההמרות המותאמות אישית במידה ויצרנו כזו. בדוגמה הזו מיטבתי את הקמפיין להשגת לידים. ככה זה נראה:

כל שאר הקמפיין עובד בדיוק באותה צורה!

ניתן להגדיר כל קהל, כל מודעה ולעשות מה שבא לנו רק שהתוצאות עכשיו אמורות להיות משמעותית טובות יותר.

הערה חשובה 1: מכיוון שהקמפיין מנסה למטב את עצמו למשהו ספציפי שקורה לכם באתר הוא יצטרך מידע לעבוד איתו. זאת אומרת שאם אתם מקבלים בין 0-1 המרות ביום לא הייתי ממליץ להשתמש בקמפיין זה. 3 ביום זה המינימום המינימלי ביותר. אם אתם לא יודעים כמה המרות תשיגו ביום אפשר לרדת למטה בסדרת המודעות ולמטב את הקמפיין לפי "צפיות בדף נחיתה". אמנם זה לא המרות אבל זה יותר טוב מסתם קליקים בדרך כלל. לאחר שהקמפיין רץ ואם אתם מתחילים להכניס כמות גדולה של המרות באופן יומי מומלץ לערוך את סדרת המודעות ולשנות את מיטוב המודעות בחזרה להמרות.

הערה חשובה 2: במידה והגדרת הקהל שלכם קטנה מדי (עשרות אלפים בודדים אפילו) הייתי משאיר את הקמפיין על צפיות בדף נחיתה או אפילו קליקים על קישור אם זה הקהל ממש קטן. מהניסיון שלי לקהלים קטנים, במיוחד בתקציבים נמוכים זה פשוט יעבוד יותר טוב ואין אפשרות להשתמש בכלי אופטימיזצייה מתקדמים כמו קמפיין המרות שמיועדים לנפחים גדולים יותר של עבודה.

הערה חשובה 3 לחנויות שהגדירו אירועים טוב: איך שאני ממליץ לעבוד עם קמפיין של חנות זה למטב בהתחלה לאירוע צפייה בתוכן (הרי המודעה מובילה לפריט מסויים בדרך כלל), לאחר שקיבלנו כמה מאות לפחות של הוספות לעגלה בעקבות הקמפיין (הרי אנחנו עוקבים אחר איזה המרות היו וכמה) אפשר למטב להוספות לעגלה ורק במידה ואנו משיגים באופן קבוע כמות רכישות יפה אבחר למטב את הקמפיין לפי אירועי רכישה. זאת אומרת שבהרבה מקרים זה נתקע במיטוב להוספה לעגלה וזהו וזה עדיין קמפיין משתלם שמייצר רכישות ו-ROI חיובי.

הערה חשובה 4: במידה וקמפיין המרות "נתקע" והתקציב שלכם לא מנוצל יכול להיות שאין לקמפיין מספיק מידע על ההמרה, אני מציע להחליף את מיטוב הקמפיין לצפיות בדף נחיתה או אפילו קליקים עד שהוא רץ ומייצר תוצאות. אחרי תקופה אפשר לנסות להחזיר על ידי עריכת סדרת המודעות.

12. תודה שהשתמשת במדריך שלי! מה הלאה?

טוב אז זה היה די משוגע לכתוב את כל זה, אבל נהניתי מאד 🙂

אם קראת עד לכאן אני מניח שצברת המון ידע ששווה עשרות אלפי אם לא מאות אלפי שקלים בהכנסות לעסק שלך (אולי גם מיליונים, מי יודע). האמת היא שאני קצת מקנא בך כי הלוואי והיה משאב כזה כשאני למדתי לשווק.

אני מזמין אותך להשאיר לי מתחת למדריך תגובה, זה באמת עושה לי את היום, לחלוק אותו עם חברים ומכרים שזה יעניין אותם וגם לשקול להשתמש באחד השירותים שלי אם לדעתך אוכל לעזור לך. יכול להיות שיעניין אותך לקבוע איתי הדרכה פרטית (פרונטלית או מהאינטרנט), אולי תרצה שאשווק את העסק שלך עבורך ואולי אוכל לבנות עבורך דפי נחיתה או אתר תדמית.

בכל מקרה כדאי מאד לתת לייק לדף הפייסבוק החדש שהקמתי עבור התכנים שלי בלבד, אני אעלה לשם המון תוכן, שיטות ופוסטים כל הזמן. אפשר להגיע אליו בקליק פה.

אם מצאת טעויות כתיב או תחביר לא הגיוניות גם אשמח לשמוע על כך, יהיה לי קשה למצוא את הזמן לעבור על כל מה ששפכתי פה. בנוסף אזכיר שהמייל האישי והישיר שלי הוא hello@orsoffer.com ואפשר לשלוח לי הודעה בכל נושא.

בקיצור, המון בהצלחה ומקווה להתראות מתישהו, אור